FACTS viert samenhorigheid met 45.268 fans

Het 30e verjaardagsfeest van het popcultuurevenement FACTS kon rekenen op 45.268 gelijkgestemde genodigden. Met 6.000 m² extra aan activiteiten, grote acteurs, artiesten en gaming-merken, een enorme bordspellenhal en honderden verkopers van geeky hebbedingen sprong FACTS als het ware op een magische ‘Tram 3’ met vuurwerk en raketmotoren.

Waar het Madonna-concert dit weekend het summum was voor veel muziekfans, is FACTS dé hoogmis voor fans van films, series, games, bordspellen en popcultuur in het algemeen.

Fictie komt hier een weekend lang tot leven. Ruim 1/3e van de 45.268 kwam impressionant verkleed als hun favoriete personages, fanclubs richtten nostalgische decors op van onder meer Star Wars en ruim 250 exposanten bieden film-merchandise in alle vormen en maten.

Maar wat vooral telkens weer opvalt onder deze groep fans, is de samenhorigheid. “Evenementen als FACTS zijn in deze tijden meer dan ooit nodig”, zegt FACTS-eventmanager Anthony Audenaerd. “Onze fans laten zien aan de wereld dat solidariteit en eenstemmigheid niet dood zijn, integendeel. Iedereen zingt hier luidkeels in harmonie Pokémon-liedjes met zanger Jason Paige en juicht voor elkaars kostuums. En bij het eerbetoon aan de recent overleden Perkamentus-acteur Michael Gambon staken meer dan honderd fans samen hun toverstok in de lucht, samen met Arthur Weasley-acteur Mark Williams. Laat die magie en positiviteit gerust een houvast zijn voor de wereld.”

De volgende editie van FACTS vindt plaats op 6 en 7 april 2024. Voor tickets en meer info surft u naar www.facts.be.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password