FACTS verwelkomt 28.085 bezoekers voor de lente-editie van 2022

Naast de Ronde van Vlaanderen lag dé andere entertainmentkeuze wellicht in Flanders Expo dit weekend, bij het popcultuurevenement FACTS, Your Belgian Comic Con. Op zaterdag 2 en zondag 3 april konden maar liefst 28.085 fans wereldberoemde acteurs en striptekenaars ontmoeten en hun passies voor films, series, games, bordspellen en andere popcultuur tentoonspreiden. Dit grote evenement met pretparkallures en sprookjesachtige decors blijft dus ook in deze getroebleerde tijden massaal volk trekken.

Wie zich al graag eens in de zetel nestelt voor een avondje Netflix, af en toe een superheldenfilm op het scherm knalt of op ‘play’ drukt op een gameconsole, kon op FACTS de tijd van z’n leven beleven. Acteurs van Marvel, Harry Potter en Outlander daalden neer van het sterren-firmament, grote spelers als Sony Pictures, Disney+, FOX en Streamz toonden hun nieuwe titels in originele activaties en naast de vele shows, workshops en activiteiten vielen er nog veel andere unieke ontmoetingen op te tekenen.

Deze viering van popcultuur in fantasy-thema wordt achter de schermen geruggensteund door het overkoepelende Heroes-netwerk, een internationale samenwerking tussen 9 evenementen in 3 landen. Onder diezelfde koepel vind je ook de Aziatische ‘Manga Con’ Made in Asia, een evenement dat zich focust op anime, manga en internetcultuur, in Brussels Expo. Dat vindt volgend weekend plaats, op 8, 9 en 10 april.

De volgende editie van FACTS, Your Belgian Comic Con, valt op 22-23 oktober 2022, opnieuw in Flanders Expo Gent.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password