FACTS pakt uit met geweldige activiteiten en gasten voor herfsteditie 2022

FACTS, Your Belgian Comic Con, is dit weekend (22-23 oktober) terug met een enorm festival (54.000m²!) voor fans van film, tv-series, games, bordspellen en andere popcultuurfenomenen, in Flanders Expo Gent. Naast wereldberoemde filmsterren en internationaal gerenommeerde striptekenaars zijn er naar goede gewoonte 200+ verkopers van geeky producten te vinden en een weekend vol activiteiten, shows en workshops te beleven. Tienduizenden fans zakken af voor een popcultuurervaring met zo’n enthousiasme dat alle duurste VIP-tickets uitverkocht raakten.

ingang

WERELDBEROEMDE ACTEURS EN ARTIESTEN
Billy Boyd (Pippin in The Lord of the Rings, Forbes in Outlander), Eliza Taylor (Clarke Griffin in The 100, Janae in Buren), Colin O’Donoghue (Hook in Once Upon a Time, Cooper in The Right Stuff), Alfred Enoch (Dean in Harry Potter, Wes in How to Get Away with Murder), en Cobra Kai-sterren Xolo Maridueña en Gianni DeCenzo zijn de acteurs in de line-up van deze editie.

De Artist Alley is tot de nok toe gevuld met wereldberoemde striptekenaars van Marvel, DC, The Simpsons en meer, alsook lokale helden, die klaar staan voor unieke schetsen, handtekeningen en interessante panels. Wie daarna nog steeds honger voelt naar popcultuur kan zeker ook terecht in de Creator Zone, waar tientallen lokale kunstenaars en ontwerpers handgemaakte sieraden, pins, 3D prints, geeky hondenhalsbanden en nog veel meer verrassingen komen verkopen.

SPELLENSPEKTAKEL
De samenwerking met het Nederlandse evenement Spellenspektakel zorgt voor een enorme upgrade van de Board Game-zone! Verwacht een zijhal vol bordspellen van grote uitgevers als 999 Games, Asmodee, Ravensburger, Goliath Games, Dungeons & Dragons-campagnes, kickstarter-projecten, toernooien, schildersessies met Warhammer-miniaturen, gespecialiseerde dealers van bordspellen, dobbelstenen en andere tabletop-gadgets,… de opties zijn schijnbaar eindeloos!

A-BRANDS EN HUN ACTIVATIES
Nintendo brengt zoals vanouds heel wat games, toernooien en goodies mee naar de Gaming Hall, waar Samsung ook zijn nieuwste technologie tentoonspreidt en Ubisoft de grote Just Dance-finale organiseert. Sparklab biedt dan weer een demonstratie van zijn high-tech kartingervaring in de Supercube.

Verder komt Technopolis de kracht en precisie van lasercutters demonstreren, sponsort La Chouffe het officiële kampioenschap Saboteur van 999 Games en brengen retailers van over de hele wereld geeky items mee om te ontdekken.

VERRASSENDE ACTIVITEITEN EN SHOWS
Live podcasts, dansroutines, cosplay-panels, en zelfs late-night ‘Nerdlesque’-optredens op het podium, Zwerkbal, LEGO-bouwsels, panels met auteurs en artiesten, geef een high-five aan een R2-D2 in de Star Wars-zone, epische robotgevechten, Pokémon-gevechten, krijg lightsaber-les, ga LARP’en, ontmoet Ghostbusters en pronk met je kostuums. Dit is slechts een bloemlezing van wat er te doen en zien valt op FACTS.

DE GEEK MARKET
In het hart van FACTS, in de grootste middenhal, zullen meer dan 200 geeky dealers hun producten en merchandise presenteren. Comics, boeken, manga, custom controllers voor gameconsoles, coole knuffels & T-shirts, officiële geïmporteerde Japanse & Amerikaanse producten, bordspellen, Pokémon-goodies, Funko & beeldjes, toverstokken, lightsabers, zowat elk fandom is vertegenwoordigd op deze gespecialiseerde markt. Duik erin en vind het perfecte cadeau!

Ga zeker ook eens kijken in de Collector Zone voor verzamelaars die delen van hun vintage-collecties verkopen en in de Naughty Nerd Corner voor het soort items die je echt wel achter een gordijntje wil afschermen.

ACTS opent zijn deuren op zaterdag 22 en zondag 23 oktober, 2022, in Flanders Expo, in Gent en is hét evenement voor fans van films, series, games, bordspellen, cosplay en andere popcultuur. Tickets zijn verkrijgbaar via facts.be/nl/tickets

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password