Evolve

Evolve
Evolve
Release Datum:Genre:Ontwikkelaar:Uitgever:

De release van Evolve is alweer een tijdje achter ons en is toch wel de game die ons beloofd is geweest.

De mensheid heeft in de toekomst de mogelijkheid om andere planeten te koloniseren in ons zonnestelsel en dit doen we dan natuurlijk ook.
Er zijn enkele koloniën op de planeet Shear die aangevallen worden door het lokale wildleven, dit wildleven heeft de unieke kwaliteit om op korte tijd te evolueren en om dit probleem op te lossen sturen we een bende losgeslagen, goedgetrainde, beetje nutty huurmoordenaars naar Shear om deze monsters te stoppen.

Het verhaal is simpel maar het spel des te moeilijker. Er zijn 5 spelers nodig om dit spel te spelen, je speelt met vrienden ofwel worden de overgebleven slots gevuld met bots. 1 monster en de andere 4 zijn natuurlijk de jagers
Deze game heeft echt wel potentieel om een deftige E-sports game te worden aangezien er echt op teamplay wordt gehamerd, no teamplay – no victory.

Indien 1 lid van het team een beetje gaat solo playen is het vergeefse moeite om het monster te verslaan.
Bedoeling van degene die het monster speelt is dan om zo snel mogelijk te evolueren naar een sterker monster met betere aanvalsmogelijkheden en dan het team in kleine stukjes te scheuren of de plaatselijke krachtcentrale te vernietigen.


Een echte clan-game lijkt me, een origineel gevonden spel met enorm veel mogelijkheden en er is een MAAR…
Als je deze game koopt en thuis speelt ga je een aantal dingen merken. In multiplayer is het niet makkelijk om samen te spelen met mensen die je niet kent en waarvan het doel soms nogal wat verschilt. Hierdoor kan het wel zijn dat je het snel beu wordt om hier je tijd in te steken.


In single player ga je dan weer merken dat dit zeker en vast niet hetzelfde resultaat geeft als in multiplayer, en gaat het nogal snel vervelen omdat de bots niet echt een team vormen met je (de bots doen hun taak wel maar er is natuurlijk geen communicatie zoals je met meerdere mensen zou spelen). Deze game is dus zeker en vast de moeite waard en heeft een echte toekomst in clan-gaming maar om je thuis uren en uren steeds opnieuw mee te amuseren lijkt het concept (hoewel goed gevonden en toch wel wat innovatief) net ietsje te zwak.

Good

  • Nieuw innovatief concept
  • Een echte teamplayer game
  • E-sport kwaliteit
  • Leuke humoristische steekjes van de karakters

Bad

  • Deftige samenwerking echt nodig
  • Maps in het begin nogal chaotisch om te ontdekken
  • Repetitief
7

Goed

AZAZEL is een e-sport enthousiast die hoopt een meer bredere basis uit te bouwen in België. Speelt een variatie van games maar kijkt steeds uit naar the next big thing op competitief gebied.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password