Evil Otto is terug in Atari’s Berzerk: Recharged

Atari onthult het nieuwste deel in de nostalgische Atari Recharged-serie: Berzerk: Opgeladen.

De originele Berzerk wordt beschouwd als een van de kroonjuwelen van het gouden tijdperk van games in de jaren 80. Het was een multidirectionele top-down shooter waarin spelers het opnamen tegen hordes gewapende robots in een eindeloos, geëlektrificeerd doolhof. Het hoogtepunt van Bezerk is Evil Otto, die zich manifesteert als een stuiterend smileygezicht dat genadeloos op spelers jaagt. In tegenstelling tot zijn tijdgenoten Inky, Blink en Clyde, rent Evil Otto niet weg, kan hij door muren reizen en is hij onverwoestbaar.

Otto is nu terug en brengt vernieuwde graphics, een behendige besturing met twee joysticks en een nieuwe soundtrack van de veelgeprezen Megan McDuffee met zich mee.

In Berzerk: Recharged vechten spelers door een dodelijk doolhof vol dreigende, vocale robots met maar één ding in hun processorgestuurde hoofd: jouw ondergang. Fans herinneren zich de originele Berzerk als een van de eerste arcadegames waarin spraaksynthese werd gebruikt, en Berzerk: Recharged houdt de dialoog gaande. De robots die je achtervolgen hebben een sinistere, snauwerige monoloog door hun OS lopen, dus je zult “dood de humanoïde” en de hoon “Kip, vecht als een robot!” moeten verdragen terwijl je vecht om te overleven.

Natuurlijk mogen we de schurk van het moment niet vergeten: het kwaadaardige, altijd opdoemende, lachende gezicht van Evil Otto. Hoewel hij een onheilspellende grijns heeft, is Otto een dodelijke, onoverwinnelijke, altijd aanwezige bedreiging die maar één echte overlevingsoplossing biedt: VLUCHTEN. Samen met Megan McDuffee’s originele soundtrack van sci-fi synths, legt Berzerk: Recharged de sfeer van een schrijnende schietpartij in een ruimtestation – en een zeer groovy jaren 80 speelhal.
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password