Engines ingnite! Open World Space RPG Everspace 2 lanceert vandaag op PC!

Onafhankelijke AA-ontwikkelaar ROCKFISH Games is verheugd aan te kondigen dat EVERSPACE 2 na vijf jaar ontwikkeling nu volledig is gelanceerd. Deze langverwachte, visueel verbluffende single player open-world space shooter action RPG geeft ruimtefans meer dan 120 handgemaakte locaties om te verkennen. EVERSPACE 2 is verkrijgbaar op Steam, GOG en de Microsoft Store voor €49,99. Het spel lanceert met een week lang 10% korting.
EVERSPACE 2 plaatst spelers in de pilootstoel als Adam, een kloonpiloot op zoek naar fortuin om zijn vrijheid te kopen, weg van de conflicten van de Gedemilitariseerde Zone van Cluster 34. Op deze reis staan gemene ontmoetingen en brute uitdagingen tussen spelers en de volgende epische buitdaling. Er wacht een spannend sciencefictionavontuur in door oorlog verscheurde sterrenstelsels, met enorme handgemaakte gebieden vol geheimen, puzzels en gevaren. Gevaren wachten in elke hoek van het universum – piloten moeten in level stijgen, betere spullen maken en plunderen om te overleven aan de rand van de ruimte.

Naast de vijf uitgestrekte sterrenstelsels die tijdens Early Access werden geïntroduceerd, kunnen ruimtefans eindelijk Khione verkennen, het zesde sterrenstelsel van EVERSPACE 2, samen met het laatste hoofdstuk van de campagne met gigantische ruimtegevechten met epische, filmische momenten en een spannend eindbaasgevecht, dat de uitdaging naar een heel nieuw niveau tilt. Ruimtevaarders zullen in het nieuwe sterrensysteem nieuwe tier 4 spelersschepen, gameplaymechanismen en zijcontent tegenkomen, evenals nieuwe legendarische buit die uit bepaalde zijmissies en de Ancient Rifts endgame activiteiten valt. Verder voegt v1.0 veel verbeteringen toe aan de kwaliteit van leven, speciale handelsfuncties voor grondstoffen, meer opties voor het aanpassen van schepen, een nieuwe set spelersperks, evenals een Nightmare-moeilijkheid die wordt vrijgespeeld na het voltooien van de campagne op elke moeilijkheidsgraad.

“Ik ben ongelooflijk trots op het team van ROCKFISH. Ze hebben de afgelopen jaren met hart en ziel aan dit project gewerkt en dat is te zien. Van de supergevoelige besturing en het uitstekende gevechtsontwerp, de diepgaande RPG-mechanica en het fantastische verhaal, tot de enorme met de hand gemaakte orbitale en planetaire gebieden en de enorme ondergrondse complexen, het is gemakkelijk te zien met hoeveel passie en toewijding dit spel is gemaakt,” zegt ROCKFISH Games CEO Michael Schade. “Het was niet overdreven dat EVERSPACE 2 verreweg het meest ambitieuze project was dat iemand van ons team ooit heeft ondernomen, en ik ben blij dat de reis nog niet voorbij is – we hebben nog meer verhalen te vertellen in het EVERSPACE-universum – maar nu gaat het erom het laatste hoofdstuk en de ultieme ervaring in EVERSPACE 2 af te leveren.”

Na zes enorme content updates in de loop van meer dan twee jaar Early Access ontwikkeling, lanceert EVERSPACE 2 met een spannende single player campagne van 30 uur plus nog veel meer uren aan extra zijmissies, opdrachten, noodoproepen, locatie uitdagingen, puzzels en andere activiteiten. In totaal bevat het spel meer dan vier uur dialoog en twee uur aan cinematics en cutscenes, volledig ingesproken in het Engels en Duits. Verder is het spel momenteel gelokaliseerd in dertien talen, waaronder Engels, Braziliaans Portugees, Tsjechisch, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Pools, Russisch, Vereenvoudigd en Traditioneel Chinees en Spaans.
Bij de PC-lancering wordt EVERSPACE 2 ondersteund op Windows en Steam Deck. Ondersteuning voor Linux en MacOS en extra optimalisatie voor Steam Deck staan gepland voor na de lancering. Terwijl het team werkt aan betere prestaties op Linux, kan EVERSPACE 2 worden gespeeld via Proton. De release op de nieuwste generatie Xbox- en PlayStation-consoles is gepland voor de zomer van 2023. Een digitale soundtrack en artbook zullen later dit jaar verkrijgbaar zijn.

De reis van ROCKFISH Games naar EVERSPACE 2 is nog niet voorbij. Naast het uitbrengen van het spel naar de console is er voor later dit jaar een grote gratis update gepland met nieuwe functies, meer opties voor het aanpassen van schepen en extra ondersteuning voor gesproken talen. Het team van ROCKFISH Games is ook begonnen met de ontwikkeling van de eerste grote betaalde uitbreiding van het spel, die het EVERSPACE 2-avontuur zal voortzetten met nieuwe verhaal- en gameplayfuncties, gepland voor medio 2024.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password