Eindstrijd eerste seizoen ESL Proximus Championship vindt plaats in Spiroudome Charleroi

ESL Benelux en Proximus hebben vandaag aangekondigd dat de finales van het ESL Proximus Championship, het eerste nationale, Belgische esportskampioenschap, op 1 en 2 december worden afgewerkt in de Spiroudome te Charleroi. Maar liefst 1750 fans kunnen het spectaculaire slotstuk hier bijwonen.

Op zaterdag 1 december worden de halve finales en finales van Counter-Strike: Global Offensive gespeeld. Zondag 2 december staat in het teken van League of Legends. Gedurende beide dagen strijden de beste Belgische esportsteams om een prijzenpot van maar liefst €20.000. De winnaar van CS:GO wordt tevens gekwalificeerd voor het ESL Pro European Championship.

De esportscompetitie, waarin League of Legends én Counter-Strike: Global Offensive centraal staan, wordt georganiseerd door ESL: één van de meest toonaangevende bedrijven in het competitieve gamen. Om het debuutseizoen in stijl af sluiten en om een waanzinnige esportservaring naar de community te brengen wordt samengewerkt met Proximus. Samen met haar partners zorgt ze voor een omkadering van de finale. Ook worden er meet & greets georganiseerd, zodat de fans hun helden en de helden van de toekomst kunnen ontmoeten.

Bovendien zijn er in de Spiroudome prijzen te winnen op verschillende partnerstands en via het Play & Gold-programma van Proximus.

Tickets
Voor een unieke esportservaring in België moet je in Charleroi zijn tijdens de finaledagen van het ESL Proximus Championship. Een reguliere ticket kost je slechts vijf euro wanneer je deze online aanschaft. Vanuit het treinstation van Charleroi worden er heel de dag gratis shuttles ingezet van en naar de Spiroudome.

Tickets koop je hier of hier.

Natuurlijk kun je de competitie ook live online volgen op proximus-esports.be of op de ESLProximus Twitch-kanalen.

Weekendprogramma

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password