Een update over de Project xCloud-preview voor België

Zoals jullie weten, doet microsoft er alles aan om de Project xCloud-preview zo snel mogelijk open te stellen voor gamers in West-Europa. Ze begrijpen dat gamen voor veel mensen belangrijk is om in contact met elkaar te blijven, zeker nu we afstand van elkaar moeten houden. Aan de andere kant staat de internetbandbreedte van sommige regionale netwerken onder druk omdat veel mensen thuis blijven en online actief zijn.

Microsoft meld ons hierover het volgende:

Het is al vaak gezegd, maar we leven echt in ongekende tijden als gevolg van de wereldwijde coronapandemie. De belangrijkste doelstelling hier bij Xbox is het leveren van producten en diensten die ervoor zorgen dat jullie samen tijd kunnen doorbrengen en samen plezier kunnen maken, vooral in deze periode waarin we gevraagd worden thuis te blijven. We moeten dit samen doorstaan en de steun die we elkaar kunnen bieden is nu belangrijker dan ooit.

Phil Spencer heeft eerder gesproken over wat hij ziet als de unieke kracht van games, namelijk de kracht om mensen samen te brengen, te vermaken, te inspireren en te verbinden. We zijn ervan overtuigd dat dit in onze huidige omstandigheden nog meer van toepassing is en we hopen dat Project xCloud nog meer vrijheid biedt om samen te ontdekken en te gamen.

Project xCloud is sinds de release van de preview vorig jaar blijven groeien en evolueren en biedt gamers een gamestreaming-technologie waarmee ze consolegames kunnen spelen vanuit de cloud op een Android-telefoon of -tablet. Zoals we op  X019 in november hebben beloofd, zijn we van plan om de Project xCloud-preview dit jaar uit te breiden naar meer landen.

We blijven de situatie rond het coronavirus evalueren en beginnen met de release van de Project xCloud-preview in 11 West-Europese landen wanneer we er zeker van zijn dat het een verstandig moment is. We hanteren een weloverwogen aanpak om overbelasting van internet te voorkomen. Zo zullen we de preview in elke markt in eerste instantie openstellen voor een beperkt aantal mensen en pas in de loop der tijd meer deelnemers toevoegen.

Toekomstige landen met de Project xCloud-preview:

 • Nederland
 • België
 • Denemarken
 • Finland
 • Frankrijk
 • Duitsland
 • Ierland
 • Italië
 • Noorwegen
 • Spanje
 • Zweden

Vanaf vandaag is de registratie in deze preview-markten geopend voor Android-klanten en vragen we gamers in West-Europa die willen deelnemen aan de preview om zich in te schrijven. Wanneer we klaar zijn voor de release, ontvang je een e-mail met instructies. We blijven de ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen en laten zo snel mogelijk weten wanneer geselecteerde deelnemers kunnen beginnen met het testen van de technologie. Zo kunnen we samen de toekomst van gamestreamen vormgeven.Als je bent geïnteresseerd in deelname aan de Project xCloud-preview, ga dan naar Xbox.com en meld je vandaag nog aan.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password