Een toekomst die het vechten waard is: Blizzard Entertainments Overwatch 2 bereikt vijfentwintig miljoen spelers in eerste tien dagen

Overwatch 2, de cross-platform en free-to-play team-based actiegame van Blizzard Entertainment, heeft in de eerste tien dagen sinds de lancering op Windows pc via Battle.net, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en Nintendo Switch-consoles meer dan vijfentwintig miljoen helden de strijd zien aangaan. De game heeft bewezen een wereldwijd fenomeen te zijn, met al een dagelijks spelersaantal dat bijna gelijk is verdeeld over EMEA, Azië en Noord- en Zuid-Amerika, en dat bijna drie keer zo groot is als de vorige dagelijkse spelerspiek van het originele Overwatch.

“De lancering van Overwatch 2 is zo’n belangrijk moment geweest voor Blizzard. We vinden het geweldig om nieuwe spelers van over de hele wereld in het levendige universum van Overwatch te brengen en tegelijkertijd de bestaande Blizzard-community weer te verwelkomen”, aldus Mike Ybarra, president van Blizzard Entertainment. “Dit is nog maar het begin, er zijn zoveel mogelijkheden om te verkennen in de wereld van Overwatch, en we kunnen niet wachten tot spelers alles kunnen ervaren wat het team aan het bouwen is voor de live game.”

Kiriko, de nieuwste Support-held in het roster, is tot nu toe een populaire keuze in matches: alleen al in de eerste week hebben spelers haar Kitsune Rush ultimate ability meer dan twee miljoen keer succesvol opgeladen en ontketend. Ook nieuw in Overwatch 2 is cross-platform progressie, een nieuw vijf-tegen-vijf multiplayer format, zes nieuwe maps, de nieuwe Push-gamemode, een nieuw ping-systeem, een herontworpen competitieve modus, bijgewerkte looks voor elke held, talrijke herwerkte vaardigheden voor helden, bijgewerkte graphics en audio-engines, en nog veel meer.

De lancering is slechts de eerste stap in de toekomst van Overwatch. Overwatch 2 zal regelmatig seizoensgebonden updates ontvangen, waaronder vaak nieuwe helden, maps, spelmodi en cosmetica – lees er alles over op PlayOverwatch.com. De releaseplannen voor de langverwachte PvE-modus van het spel zullen later bekend worden gemaakt.
Een bedankje aan de spelers

Als dank aan de spelers voor hun blijvende steun, ontvangt elke speler die inlogt vanaf 25 oktober tot het einde van Seizoen 1 een gloednieuwe Cursed Captain Reaper Legendary skin en een Health Pack Weapon Charm! Daarnaast kunnen spelers in de volgende weekends dubbele match XP verdienen:

  • Vanaf 21 oktober om 8:00 uur, tot 24 oktober om 8:00 uur.
  • Vanaf 28 oktober om 8:00 uur, tot 31 oktober om 8:00 uur.
  • Vanaf 24 november om 8:00 uur, tot 28 november om 8:00 uur.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password