Een nieuw tijdperk begint bij Firaxis Games

Heather Hazen benoemd tot Studio Head; Volgende mainline game in de wereldberoemde Sid Meier’s Civilization franchise in ontwikkeling

2K heeft vandaag aangekondigd dat industrieveteraan en Chief Operating Officer van Firaxis Games, Heather Hazen, is gepromoveerd tot Studio Head, waarmee een nieuw tijdperk van ontwikkeling wordt ingeluid bij de legendarische interactieve entertainmentstudio achter Sid Meier’s Civilization, XCOM en het onlangs uitgebrachte en veelgeprezen Marvel’s Midnight Suns.

Als Studio Head zal Hazen de ontwikkelingsteams van Firaxis Games aansturen en de missie leiden om de beste strategiegames ter wereld te bouwen.  Met 22 jaar ervaring in gaming en entertainment kwam Hazen in 2020 bij Firaxis Games als Chief Operating Officer van de studio. Voor Firaxis Games was ze Executive Producer van Fortnite bij Epic Games en Plants vs. Zombies en Bejeweled bij PopCap Games.  Hazen’s promotie komt omdat Steve Martin, het hoofd van de Firaxis Studio, na meer dan 25 jaar bij de organisatie de studio verlaat.

Ed Beach zal zijn rol als creatief directeur van het toekomstige Civilization voortzetten. Beach maakt al meer dan 15 jaar integraal deel uit van de ontwikkeling van Civilization-titels en leidde onlangs het ontwerp van Civilization VI, het best verkochte Civilization-spel tot nu toe.  De Civilization-franchise is een van de meest definitieve en gerenommeerde gamefranchises, met meer dan 65 miljoen verkochte exemplaren.

Daarnaast verlaat Jake Solomon, voormalig creatief directeur van de XCOM-franchise en Marvel’s Midnight Suns, de studio. Solomon vertrekt na meer dan twee decennia bij Firaxis Games en speelde een belangrijke rol in het revitaliseren van het tactische turn-based genre met de releases van XCOM: Enemy Unknown, XCOM 2 en Marvel’s Midnight Suns.

 

 

De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password