Een icoon keert terug: Atari 2600+ vanaf vandaag verkrijgbaar

PLAION en Atari kondigen aan dat de Atari 2600+, een moderne reproductie van de revolutionaire console die voor het eerst in 1980 verscheen, vanaf vandaag verkrijgbaar is!

We vieren de launch en tonen onze voortdurende steun voor de Atari 2600+ met de aankondiging van drie nieuwe accessoires voor de console: de CX78+ Gamepad (met ondersteuning voor two-button 7800 games), een losstaand CX30+ Paddle Pack en een verlengkabel voor accessoires. Daarnaast zullen we begin 2024 vier extra 7800/2600 games op de markt brengen. Binnenkort meer retailer informatie.

Retro-liefhebbers die benieuwd zijn of hun verzameling compatibel is met de Atari 2600+, we hebben goed nieuws! Na uitgebreid testen kunnen we met trots bevestigen dat 99% van de iets minder dan 600 geteste games compatibel zijn. Een bijgewerkte compatibiliteitslijst is te vinden op Atari.com.

De Atari 2600+ lanceert samen met tien van de meest bekende games uit de Atari-geschiedenis waaronder Adventure en Missile Command. De Atari 2600+ is gemaakt met moderne technologie en biedt een authentieke replica van het originele Atari 2600 Video Game System met vier schakelaren. Wie graag de gameplay-ervaring uit de jaren ’80 en ’90 wil nabootsen kan aan de slag met de bijgeleverde CX40+ Joystick Controller, nagemaakt met hetzelfde formaat en indeling als de originele 2600 Joystick Controller, voor een extra vleugje nostalgie.

Vanaf vandaag liggen ook de CX-30 Paddle Controller met 4-in-1 multi-game cartridge, een losse CX-40 Joystick, Berzerk Enhanced Edition en Mr. Run and Jump in de winkels.

Voor de retroliefhebbers heeft PLAION in samenwerking met PosterSpy alternatieve retro posters onthuld, ontworpen door kunstenaars van over de hele wereld en geïnspireerd op de Atari 2600+. De posters zijn in de aanloop naar de launch onthuld, met de laatste onthulling vandaag op de PLAION social media kanalen.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password