EarthBound-geïnspireerde RPG ‘Atlas Wept’ nu beschikbaar op Steam

Atlas Wept, de retro-geïnspireerde RPG die turn-based combat en bullet hell-actie mengt van solo-ontwikkelaar Kbojisoft, begint vandaag aan een dubbele verhaalgedreven emotionele reis op pc via Steam. Leid twee groepen personages door afwisselende hoofdstukken in een humanistisch avontuur dat retro-inspiraties combineert met moderne gevoeligheden.

Schakel tussen twee groepen avontuurlijke kinderen die een bizarre planeet doorkruisen die vaag op de aarde lijkt. Dezi en Charlie nemen de leiding en gaan op zoek naar een sinistere kracht die hun wereld teistert. Ondertussen beginnen Hal en Lucy aan een reis met Gigi, de robothond. Beide verhaallijnen kruisen elkaar als het team een dreigend wezen probeert te stoppen dat alleen bekend staat als de Grins.

Zie hoe de eclectische kinderen volwassen worden terwijl het verhaal uitdagende thema’s over menselijkheid aansnijdt. Om de wreedheden van de wereld te trotseren, moeten deze eigenzinnige helden vertrouwen op hun band met elkaar terwijl ze worstelen met de complexiteit van de adolescentie. De kern van Atlas Wept is het onderzoeken van medeleven en de blijvende impact van zelfs de kleinste dosis empathie.

Doorkruis adembenemende, pixelachtige omgevingen zoals mosgrotten, ondergrondse tempels en torenhoge bergen. Ontdek wat er zich in een griezelig verlaten treinstation bevindt of vergaap je aan de viezigheid van een gigantische vuilnisbelt. Verken elke locatie en neem het op tegen de Grins en andere vijanden om een einde te maken aan de vernietigende vloek die de wereld overspoelt.

Schakel vijanden uit in turn-based gevechten met op bullet hell geïnspireerde mechanics. Bereid je teamleden voor op de aanval en ontwijk snel tegemoetkomende aanvallen door minigames te voltooien. Veroorzaak kwalen, verlam vijanden en richt enorme schade aan om de overwinning veilig te stellen. Hoewel Atlas Wept is geïnspireerd door klassieke RPG’s, daagt het genre tropes uit en biedt het een gameplay loop die toegankelijk is voor iedereen.

 
De survivalist met het verkeerde plan. Deze survival game "expert" is het 2de nieuws slaafje van de redactie. Klaar om alles fout te laten lopen gaat hij als een gepassioneerde zombie de gaming nieuws wereld in.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password