EA SPORTS WRC is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en PC

Electronic Arts vierde vandaag de lancering van EA SPORTS WRC, de officiële game van het FIA World Rally Championship, voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc via EA App, Epic Store en Steam. Met 50 teams uit het WRC, de toonaangevende ondersteuningscategorieën WRC2 en FIA Junior WRC en locaties uit het FIA World Rally Championship van 2023 biedt EA SPORTS WRC ongeëvenaard realisme, langere etappes en een nieuw Dynamic Handling System dat spelers op de grens van de controle houdt.

“Vanaf vandaag kunnen fans van simraces over de hele wereld de spanning, het drama en de onvoorspelbaarheid ervaren van de meest veeleisende motorsport ter wereld”, zegt Ross Gowing, Senior Creative Director bij Codemasters. “EA SPORTS WRC maakt gebruik van onze 25 jaar ervaring in rallyontwikkeling en recreëert op authentieke wijze de intensiteit en opwinding van rallyrijden, nu met de extra kracht van de officiële WRC-licentie. Door nauw samen te werken met al onze partners in de sport, hebben we ervoor gezorgd dat EA SPORTS WRC de ultieme simulatorervaring is, die spelers zal doen terugkomen voor meer.”
EA SPORTS WRC is de ultieme rally-ervaring met functies als:

De kracht van de officiële WRC-licentie: Door de expertise van de DiRT Rally-studio te combineren met de officiële WRC-licentie, verhoogt EA SPORTS WRC het realisme met 50 nauwkeurig nagemaakte teams uit het WRC, WRC2 en het FIA Junior WRC. De authenticiteit strekt zich uit tot de locaties met elke rally van het 2023 FIA World Rally Championship met verschillende weersomstandigheden, seizoenen en tijdstippen. Door over te stappen op Unreal Engine kon de studio langere, meer gedetailleerde en accurate klassementsproeven maken met meer dan 600 km asfalt, gravel en sneeuw in de game.

Geheel nieuw Dynamic Handling-systeem en pace notes: Spelers zullen de meest authentieke besturing ooit ervaren, dankzij het nieuwe Dynamic Handling System. Dynamic Handling is gebaseerd op het DiRT Rally-model en is gebaseerd op feedback van echte coureurs. Het systeem geeft spelers meer controle over sprongen, scherpe haarspeldbochten, veranderende weersomstandigheden en slijtage van het wegdek. Nieuwkomers kunnen de instellingen aanpassen om hun vaardigheden aan te scherpen voordat ze voluit gaan op een van de 13* officiële FIA World Rally Championship en vijf op de echte wereld geïnspireerde locaties. Naast de vernieuwingen in de besturing zorgen de nieuwe tempo-aanwijzingen, waaronder vereenvoudigde commando’s voor nieuwe spelers, voor een groter gevoel van realisme en een verbeterde rally-ervaring voor zowel doorgewinterde veteranen als nieuwelingen die de uitdaging voor het eerst aangaan.

Maak contact met vrienden en beleef historische momenten opnieuw: Fans van rally zullen zich nog meer verbonden voelen dankzij platformonafhankelijke competitie, waarbij maximaal 32 spelers het op het platform van hun keuze kunnen opnemen in privélobby’s met vrienden of tegen de wereldwijde EA SPORTS WRC-community. Daarnaast keert Clubs terug via EA Racenet, waardoor er meer variatie komt in de manier waarop spelers tegen elkaar strijden. Met Moments, die dagelijks worden geüpdatet, kunnen spelers scenario’s uit de geschiedenis van WRC spelen en de uitdagingen nabootsen waarmee WRC-teams tijdens elk evenement worden geconfronteerd.

Stel je droomauto samen: Spelers die een rallyauto willen die past bij hun rijstijl en visuele smaak, kunnen in Builder stappen en hun droomauto samenstellen. Begin aan de lopende band en selecteer de carrosserie, mechanische onderdelen en het interieur. Zodra de auto klaar is, kun je hem met behulp van de livery-editor personaliseren voordat je hem test en het opneemt tegen een van de 78 beschikbare voertuigen uit meer dan 60 jaar sportgeschiedenis.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password