EA SPORTS UFC 5 verschijnt op 27 oktober

Electronic Arts en UFC,  lanceren EA SPORTS UFC 5 op 27 oktober 2023 voor PlayStation 5 en Xbox Series X|S. UFC 5 is voor het eerst ontwikkeld op de Frostbite Engine en bevat het gloednieuwe Real Impact System. Het is de ultieme MMA-ervaring met authentieke gameplay en graphics die zijn gemaximaliseerd voor moderne consoles.

“UFC 5 is de meest realistische MMA-ervaring die fans buiten de Octagon kunnen beleven”, aldus UFC-president Dana White. “Deze game is ongelooflijk en echt een volgende generatie UFC-ervaring.”

Het Frostbite Engine-debuut van de franchise verbetert het EA SPORTS UFC MMA realisme met high-speed 60 frames-per-seconde rendering en gameplay simulatie. UFC middengewicht kampioen Israel Adesanya staat op de cover van de UFC 5 Deluxe Edition en UFC vedergewicht kampioen Alexander Volkanovski en voormalig UFC vlieggewicht kampioen Valentina Shevchenko staan op de cover van de Standard Edition.
De toevoeging van het Real Impact System en de toevoeging van vele gevraagde community upgrades geeft UFC 5 een definitieve titel-overtitel verbetering. Ervaar realistische klap-voor-slag schade met hypernauwkeurige progressie als vechtersattributen realistisch verslechteren in de loop van een gevecht. Voel de kracht van elke klap met meer dan 64.000 mogelijke combinaties van gezichtsschade. Nieuwe vloeiende physics en partikelsystemen verhogen het bloed en zweet in de wereldberoemde Octagon® voor een bijna 1:1 weergave van een Pay-Per-View main event, terwijl de implementatie van de gloednieuwe gezichtsanimatietool de gelijkenissen van vechters verbetert. Fotorealistische gelijkenissen van vechters worden geaccentueerd met geavanceerde body sculpting en haar op basis van strengen tijdens belangrijke UFC 5 momenten.

“UFC 5 biedt een intens realistische vechtervaring, gebruikmakend van de kracht en technologie van Frostbite”, zegt Nate McDonald, EA SPORTS UFC 5’s Lead Producer. “Van ons Real Impact System, dat helpt de kracht van de generationele hardwaresprong te maximaliseren, tot de verbeterde belichting, gedetailleerde personages en het op strengen gebaseerde haar- en gezichtsanimatiesysteem, elk aspect is geüpgraded. Onze samenwerking met UFC levert een ongeëvenaarde en authentieke interactieve MMA-ervaring op.”

UFC 5 laat al het zweet, bloed en de toewijding zien die nodig zijn om succesvol te zijn in de Octagon,” aldus Volkanovski. “Geloof me, het niveau van onderdompeling dat EA SPORTS heeft gecreëerd met deze game is de ultieme weergave van de sport.”

Naast het Real Impact System, geavanceerde beelden en verrijkte gameplay met de Frostbite Engine, bevat UFC 5 ook:

  • Filmische K.O. replay: Cinematic K.O. herhalingen laten eindes van gevechten zien met intensievere beelden en verbeterde spanning. Gepresenteerd in super slowmotion met filmische hoeken en belichting, is de impact van eindschoten een hoogtepunt dat het drama van een UFC-gevecht weergeeft.
  • Dokterscontroles en onderbrekingen: Een opmerkelijke blessure zorgt ervoor dat de scheidsrechter het gevecht onderbreekt voor een dokterscontrole. Als je je niet aanpast en de blessure niet beschermt tegen verdere schade, kan dit leiden tot een doktersonderbreking. Dit zorgt voor echt sportieve strategische variabelen waarmee spelers onder verhoogde druk moeten omgaan.
  • Nieuwe slagen en sla-reacties: Nieuwe Strike-animaties bootsen zware slagmensen, professionele kickboksers en nog veel meer na – in combinatie met nieuwe bewegingsvariaties voor grond- en stoot ellebogen, draaiende aanvallen, lichaamstoten en kuitschoppen. Bovendien kunnen de Hit Reaction-animaties en -fysica tijdens een hectisch gevecht zuivere verbindingsstoten teweegbrengen – momenten die spelers tijdens de gameplay op een nieuw niveau kunnen voelen.
  • Naadloze submissies: Vernieuwde Seamless Submissions breiden het bestaande grappling-systeem uit met snellere animatieovergangen en het verwijderen van minigames. Grapple Assist helpt beginners, terwijl veteranen diepere lagen kunnen verkennen. Naadloze submissies zorgen voor een soepeler, authentiek grondspel voor grappling-liefhebbers.
  • Fight Week en alter ego’s: De lancering van UFC 5 omvat een vernieuwde live service met functies zoals Fight Week en Fight Picks gekoppeld aan echte UFC-evenementen. Alter ego’s zijn geheel nieuwe versies van topvechters die authentieke carrièrebepalende momenten vastleggen en alternatieve looks en bijbehorende vaardigheden bieden.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password