EA schorst FIFA pro wegens homofobisch taalgebruik

EA heeft een FIFA pro speler voor onbepaalde tijd geschorst omwille van homofobisch taalgebruik. Het gaat om Tassal “Tass” Rushan, een FIFA European Champion uit Londen die voor Faze Clan speelt. In een video op YouTube geraakte hij gefrustreerd omdat hij bij FIFA Ultimate Team steeds opnieuw de kaart van middenvelder Matías Vecino van Inter Milan kreeg. Toen dat voor de zoveelste keer gebeurde, kwam er een “we’re seeing this fucking fag again” uit de mond van Rushan. Het taalgebruik van Rushan trok de aandacht van EA en zo werd dus beslist om hem voor onbepaalde tijd te schorsen, waardoor hij niet meer mag deelnemen aan competitieve FIFA 19 games.

In een andere video op YouTube verontschuldigt Rushan zich en stelt hij dat hij niet wist dat het woord “fag” zo’n homofobische connotatie had. In zijn ogen was het gewoon een ander woord voor “idioot”. Volgens Rushan heeft dit te maken met het feit dat hij uit Londen komt, waar ze het woord “fag” dus niet gebruiken als negatieve aanduiding voor homo’s, en waar men blijkbaar ook geen weet heeft van die connotatie. Rushan stelt alleszins dat hij het woord, nu hij er wel van weet, nooit meer zal gebruiken. Hij benadrukt ook dat hij niet “dat soort persoon” is dat dergelijk taalgebruik bewust zou hanteren.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password