EA en FIFA kondigen nieuwe plannen aan voor FIFA 20 wereldwijde esports-competities

Vandaag kondigden Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) en de Fédération Internationale de Football Association (FIFA) een groter, geëvolueerd EA SPORTS™ FIFA 20 esports-ecosysteem aan. Nieuwe competities en terugkerende voetbalcompetitietoernooien evenals online toernooien worden toegevoegd ter vervanging van de EA SPORTS FIFA 20 Global Series inclusief de FIFA eWorld Cup™. Deze uitgebreide updates houden spelers en toeschouwers betrokken bij de EA SPORTS FIFA-competitie en bouwen voort op het wereldwijde succes van de EA SPORTS FIFA Stay and Play Cup, die in meer dan 100 landen door miljoenen werd bekeken, en de niet eerder vertoonde groei in viewership voor EA SPORTS FIFA content ten opzichte van vorig jaar met 260%*.

De EA SPORTS FIFA 20 Summer Cup Series bestaat uit zes regionale online toernooien met uitgenodigde topspelers uit Europa, Azië, Zuid-Amerika, Oceanië, Noord-Amerika en Midden-Oosten-Afrika, die allemaal strijden om tot een van de zes winnaars gekroond te worden. De totale prijzenpot voor de Summer Cup Series is 228.000 dollar. De toernooien vinden plaats van 17 juli t/m 9 augustus.

“We hebben de laatste maanden al verbazingwekkende fan engagement gezien met onze competitieve events. Onze samenwerking met de belangrijkste voetbalcompetities hebben geresulteerd in meer dan 100 uur TV-uitzendingen en nu verheugen we ons op om spelers en kijkers nog meer geweldige competities om te spelen en kijken te bieden,” aldus EA SPORTS FIFA Competitive Gaming Commissioner Brent Koning. “Hoewel de geliefde toernooien op locatie onvermijdelijk moesten worden vervangen omdat de gezondheid van de spelers prioriteit heeft, vinden we het geweldig dat we deze zomer meer evenementen dan ooit in FIFA esports hebben.”

“We kijken er naar uit om de komende weken spannende evenementen als alternatief voor de FIFA 20 Global Series-evenementen te organiseren. Op deze manier waarborgen we de veiligheid en de hoogst mogelijke toernooistandaard voor de deelnemers die niet konden worden gegarandeerd voor de oorspronkelijk geplande evenementen vanwege de huidige situatie en de beperkingen voor wereldwijde activeringen van het online-only format.” zegt Christian Volk, Director of Gaming and eFootball bij FIFA. “In deze moeilijke tijden doen we er alles aan om belanghebbenden, onze spelers en fans te steunen en de bredere community betrokken te houden met hun publiek via EA SPORTS FIFA. We blijven ook samenwerken met FIFA’s Member Associations om in de hele wereld eFriendlies te organiseren en virtueel voetbal naar de fans in elk land te brengen.”

Daarnaast zullen veel van de belangrijkste voetbalcompetities in de wereld, zoals de Bundesliga, LaLiga, Ligue 1, MLS en meer, EA SPORTS FIFA 20 esports-evenementen weer oppakken in herziene formats. Fans kunnen zich ook vermaken met de UEFA eChampions League, die half augustus wordt omgedoopt tot een speciaal eenmalig online invitational-evenement. Meer informatie over verdere esports-aankondigingen van EA SPORTS FIFA 20-competitiepartners kun je vinden op hun respectievelijke websites.

FIFA’s Member Associations zullen ook nationale FIFA esports- en online internationale toernooien blijven organiseren om hun nationale EA SPORTS FIFA-community’s betrokken te houden. Meer informatie over FIFA esports-evenementen die in elk land worden georganiseerd vind je op de respectievelijke websites van de Member Associations.

Toernooien op locatie die door de huidige gebeurtenissen niet doorgaan, zijn onder andere de EA SPORTS FIFA 20 FUT Champions Cup Stage VI, FIFA eNations Cup 2020, EA SPORTS FIFA 20 Global Series-play-offs en de FIFA eWorld Cup 2020.

EA zal nog steeds 200.000 dollar aan prijzen uitkeren aan deelnemers die zich hebben gekwalificeerd voor FUT Champions Cup Stage VI en nog eens 700.000 dollar op basis van de EA SPORTS FIFA 20 Global Series-ranglijst per 3 maart 2020.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password