Dragon Quest Builders

Dragon Quest Builders
Dragon Quest Builders
Release Datum:Genre:, Ontwikkelaar:Uitgever:

Dragon Quest Builders is een spin-off van de populaire JRPG Reeks Dragon Quest. Deze serie kende al eerdere spin-offs met titels als Boom Street, Dragon Quest Monsters en Dragon Quest Mystery Dungeon. Boom Street was bijvoorbeeld een Monopoly clone waarbij zowel Dragon Quest karakters als Nintendo karakters aan bod kwamen. Nu komt Square Enix met Dragon Quest Builders, deze game is dan weer een JRPG gecombineerd met Minecraft. Een combinatie die zeer goed blijkt te werken.

Dragon Quest Builders speelt zich af in een alternatieve tijdlijn van de originele Dragon Quest uit 1986. In deze tijdlijn heeft de held van deze game besloten om zich aan te sluiten bij de Dragonlord in plaats van deze te verslaan. De mensheid is hierdoor hun mogelijkheid om dingen te bouwen verloren, waardoor deze bijna is uitgestorven. In dragon Quest Builders ben jij de “Legendary Builder” die de mensenwereld weer moet heropbouwen. Want alleen jij beschikt over de gave om nieuwe dingen te bouwen. Zo begint dan ook jouw avontuur in de wereld van Dragon Quest Builders.

Deze game speelt als een mix tussen een old school rpg en Minecraft. Jij moet de wereld verkennen en monsters verslagen terwijl jij ondertussen ook nog even de wereld weer moet opbouwen. Het verkennen van de wereld en het bevechten van monsters doet erg denken aan de klassieke Zelda games en dat is uiteraard een erg positief gegeven. Het is hierdoor dan ook erg leuk om deze wereld te verkennen en zo nieuwe dingen te ontdekken. Tijdens het verkennen kan jij nieuwe grondstoffen ontdekken die jij weer kan gebruiken om iets te bouwen. Wanneer je een nieuwe grondstof ontdekt zal je ook vaak een nieuwe blue print bijverdienen waardoor je nieuwe items kan fabriceren. Dit werkt meteen ook erg verslavend, waardoor het altijd weer een feest is wanneer jij op deze manier iets nieuw kan ontdekken.

Bob de bouwer

Bouwen in Dragon Quest Builders werkt net zo simpel als in Minecraft. Waar je in Minecraft in eerste persoonsperspectief speelt, speel je in Dragon Quest Builders in derde persoonsperspectief. Hierdoor heb je een zeer goed overzicht over je omgeving, wat uiteraard handig is om te plannen. Als je Minecraft gewent bent is het wel even wennen om op deze manier te bouwen, maar het went gelukkig erg snel. Binnen de kortste keren bouw je ook hier de mooiste gebouwen, indien je de juiste grondstoffen hebt uiteraard.

Net als in Minecraft begin je hier ook zonder materiaal, dus dit zul je zelf even met je blote handen moeten creëren. Gelukkig gaat dit ook erg vlot, waardoor je best wel snel je eerste wapens en materialen te pakken krijgt. Vrij snel in de game kom je terecht in een stadsruïne, waarna het jou taak is om deze stad weer op te bouwen. Naarmate je vordert in de game, en je het stadje verbeterd zullen er steeds nieuwe inwoners bijkomen. Deze inwoners sturen jouw ook op nieuwe queeste, waardoor je ook altijd wel iets te doen hebt. Deze queeste gaan over nieuwe materialen gaan ontdekken, zoeken naar nieuwe inwoners en het verslaan van monsters. Door deze queesten te voltooien krijg jij toegang tot nieuwe blauwdrukken waardoor jij je stad nog beter kan uitbreiden, of waarmee jij betere wapens en armor voor je personage kan creëren.

De vlijtige avonturier

Na een tijdje zal je een quest krijgen om de boss van een gebied te gaan verslaan. Wanneer je dit lukt dan heb je de huidige chapter uitgespeeld, waarna je toegang krijgt tot een nieuw gebied. Hou er echter wel rekening mee dat wanneer je een nieuwe chapter begint, je alle tot nu toe ontdekte blue prints weer vergeet, waarna je deze weer opnieuw moet leren. Toch blijft het nog steeds leuk en interessant om alles weer te ontdekken, want de zelfde grondstoffen kunnen in de nieuwe chapter andere blauwdrukken unlocken, waardoor je toch weer andere dingen kan bouwen. Hierdoor is dit niet storend, sterker het is erg leuk om in een nieuw gebied een nieuw stadje uit de grond te stampen, hierdoor zal de game gelukkig niet snel vervelen.

De game kent een zeer goede balans tussen bouwen, verkennen en vechten, hierdoor is de gameplay erg gevarieerd. Dit mag ook wel want de main story van dragon Quest zal even lang duren zoals in de reguliere Dragon Quest Games, je zal dan ook een tijdje zoet zijn met deze game. Daarnaast is de game ook erg vergevingsgezind wanneer jij een flater begaat waardoor je sterft. Wanneer dit gebeurd behoud je in  tegenstelling tot in Minecraft nog een deel van je items in je inventory. De rest kan je simpel weg weer oppikken waar je was gestorven. Al kan het wel voorvallen dat je best een lange afstand moet afleggen voor je weer bij je items aankomt, want je spawnt na je dood altijd weer in je stad. Ook erg handig is dat je alle tijd van de wereld krijgt om een quest te voltooien, want het zal nooit voorvallen dat je een queeste binnen een bepaalde tijd moet inleveren.

Audiovisueel

De graphics en de sfeer in deze game passen perfect bij Dragon Quest Builders. De game wordt gebracht met mooie scherpe graphics en textures. De wereld is weergegeven in mooie vrolijke kleuren. De look en feel van de game valt perfect te vergelijken met old school rpgs, enkel dan in een modern jasje. Over het geluid kan ik ook erg positief zijn. Alle geluidseffecten zijn van goede kwaliteit zoals je zou verwachten van een Dragon Quest game. Hetzelfde kan gezegd worden van de muziek, deze bestaat uit remixes van klassieke Dragon Quest muziek en past dan ook perfect bij deze game.

Conclusie:

Dragon Quest Builders is de perfecte mix tussen een old school actie rpg en een sandbox game zoals Minecraft geworden. Dragon Quest Builders kent een perfecte balans tussen bouwen, verkennen en vechten. Hierdoor blijft de game erg lang interessant en zal deze niet snel gaan vervelen. Dragon Quest Builders is een aanrader voor zowel fans van klassieke rpg’s en sandbox games zoals Minecraft.

 

 

 

Good

  • Verslavende gameplay
  • Makkelijk te leren
  • Nostalgische look en feel
  • Prachtige graphics
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password