Doorverkoop Call of Duty: Modern Warfare meer dan $600 miljoen in de eerste drie dagen

Activision’s Call of Duty: Modern Warfare heeft in de eerste drie dagen wereldwijd meer dan 600 miljoen dollar aan doorverkoop gerealiseerd. Er zijn meer exemplaren verkocht tijdens de eerste drie dagen dan elke andere Call of Duty van deze console generatie. Modern Warfare is ook de bestverkochte nieuwe game release van 2019 en vestigde een nieuwe record als de bestverkochte digitale release in de geschiedenis van Activision. Met deze lancering heeft Call of Duty: Modern Warfare tijdens de eerste drie dagen op de markt meer dan twee keer zoveel omzet gegenereerd als de ‘box office opening’ van Joker.

Image

Modern Warfare zet records op PlayStation Network voor het hoogste aantal digitale pre-orders en de hoogste digitale verkoopaantallen gedurende drie dagen ooit op PlayStation 4. Modern Warfare is ook de bestverkopende lancering van Call of Duty- op pc ooit, tijdens het openingsweekend waren de verkopen op Blizzard Battle.net significant hoger dan die van vorig jaar.

 

“Call of Duty is wederom de bestverkopende nieuwe game van het jaar en bewijst daarmee het blijvende karakter van de franchise voor consoles, pc, mobile en eSports,” zegt Bobby Kotick, chief executive officer bij Activision Blizzard. “Tijdens de eerste drie dagen na de release, heeft Call of Duty: Modern Warfare meer dan twee keer zoveel omzet gegenereerd als de ‘box office opening’ van Joker.”

 

“Tijdens de eerste drie dagen kon Modern Warfare rekenen op een groter aantal spelers en gespeelde uren dan bij elke andere Call of Duty lancering van de afgelopen zes jaar. Belangrijker nog is dat de spelers zich geweldig vermaken met de game,” aldus Rob Kostich, president Activision. “Mijn felicitaties aan Infinity Ward en alle teams die betrokken zijn bij deze geweldige game en de spectaculaire lancering. We willen ook de community bedanken voor alle support. De lancering van Modern Warfare is nog maar het begin, er zit nog veel meer aan te komen.”

Image

De doorverkoopcijfers omvatten verkochte aantallen en opbrengsten van Call of Duty: Modern Warfare in winkels en digitaal, inclusief verkopen van het Defender DLC pack voor de eerste drie dagen volgend op de lancering. De verkoopcijfers zijn gebaseerd op doorverkoopcijfers aan consumenten vanuit de retail, gegevens en schattingen van Activision. Gerapporteerde filmverkoop is gebaseerd op openbaar beschikbare cijfers. Totaal aantal spelers en totaal aantal gespeelde uren gebaseerd op gegevens van Activision. Bestverkopende nieuwe release van het jaar op basis van Activision gegevens en interne schattingen, hierbij worden free-to-play games uitgesloten.

De nieuwe thriller van Activision verenigt de gigantische Call of Duty community om samen te spelen via crossplay en met cross-progressie ondersteuning. Spelers kunnen uitkijken naar nieuwe post-release content die gratis beschikbaar zal zijn op alle platformen. De nieuwe engine van Call of Duty: Modern Warfare biedt een meeslepende en fotorealistische ervaring.

Image

 

Call of Duty: Modern Warfare is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De pc-versie is ontwikkeld in samenwerking met Beenox, volledig geoptimaliseerd voor pc, en komt exclusief beschikbaar op Battle.net, het online gaming platform van Blizzard Entertainment. Call of Duty: Modern Warfare wordt uitgegeven door  Activision, een volledig dochterbedrijf van Activision Blizzard (NASDAQ: ATVI). De ontwikkeling wordt geleid door de bekroonde ontwikkelaar Infinity Ward, met aanvullende ontwikkelondersteuning van Beenox, High-Moon Studios,  Raven Software en Sledgehammer Games.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password