Devil May Cry 5 Special Edition

Devil May Cry 5 Special Edition
Devil May Cry 5 Special Edition
Release Datum:Genre:, Platform:, Ontwikkelaar:Uitgever:Getest op:

Devil May Cry 5 verscheen oorspronkelijk al in maart 2019 voor de vorige generatie consoles. Ondertussen zijn Playstation 5 en Xbox Series X|S gearriveerd, tijd dus om een versie voor deze, ondertussen current-gen consoles, uit te brengen. De Devil May Cry-reeks zit ondertussen alweer aan het vijfde deel. De hoop op een nieuw deel uit deze populaire serie is nog steeds erg levendig. Devil May Cry 5 was alvast een sterke game op PS4 en Xbox One, nu kan iedereen opnieuw genieten van deze titel met next-gen upgrades. 

Devil May Cry 5 Special Edition is natuurlijk dezelfde game, zoals die vorig jaar is verschenen, hetzij dan wel met wat extra’s en upgrades voor de nieuwe generatie game consoles. Het verhaal is hierdoor hetzelfde gebleven, toch is de game nog steeds interessant voor gamers die het origineel al gespeeld hebben.

Look who’s Back

De Special Edition voegt namelijk een nieuw personage toe. Vergil, die ook in eerdere delen na een update speelbaar is gemaakt. Je kan met hem het gehele verhaal van de game doorlopen, zonder dat je van personage wisselt tijdens het verhaal. Echter zullen er geen cutscenes en verhalende elementen weergegeven worden wanneer je met hem speelt, je doorloopt in feite gewoon het avontuur van Nero, V en Dante. Desondanks speelt de game wel anders, gezien Vergil zijn eigen moveset heeft. Dit vertaalt zich ook naar de bossfights die af en toe anders verlopen dankzij de andere moveset. Dit maakt het herspelen van de game voor veteranen van DMC5 natuurlijk extra interessant.

Time to kick some ass

Op vlak van gameplay is er buiten de toevoeging van Vergil, niet veel verandert, je kan nog steeds ass kicken met Nero, V en Dante, alleen deze keer in een veel mooier jasje. Voor wie de originele game gemist heeft ga ik nog kort even het verhaal overlopen. Devil May Cry 5 speelt zich een goede 5 jaar na het vierde deel af. Samen met Nero, V en Dante moet je een nieuwe mysterieuze vijand, Urizen zien te verslaan. Deze demon heeft een gigantische Qliphoth boom laten groeien, die zich voedt op mensenbloed. Het hoe en waarom hij dit doet ga ik niet spoilen, het is in ieder geval aan ons bevriende trio demon-hunters om deze situatie te stoppen. Mocht je de vorige delen niet gespeeld hebben kan je een re-cap van het verhaal bekijken voor je aan deze game begint, op die manier kan je toch nog een beetje volgen met het verhaal.

It’s Shiny

De game ziet er fantastisch uit en speelt geweldig. En dit dankzij de new-gen upgrades. Deze upgrades bieden enkele opties om de ervaring op gebied van gameplay en graphics naar je eigen wensen in te stellen. Je kan gaan voor de full graphical experience, met ray tracing en 4K resolutie, al offer je hiermee wel wat frames per seconde op. Met deze instellingen aan zal de game draaien op 4K met 30 frames per seconde. Je kan ook kiezen om in Full HD te spelen, waarna de game met alle toeters en bellen op aan 60 frames per seconde zal draaien. Je kan Ray-tracing ook uitzetten, waarna je kan spelen op 4k aan 60 frames per seconde.

Ikzelf heb de game gespeeld op 4K met Ray Tracing. Ongeacht welke voorkeur je hebt, de game ziet er fantastisch uit. Natuurlijk is het wel des te indrukwekkender met ray-tracing aan. Dit vanwege de zeer sterke lichteffecten en reflecties die aanwezig zijn in de game. Op het moment van schrijven is dit de mooiste actie game die ik tot nu toe heb mogen aanschouwen op de nieuwe toestellen. Of dit lang zal blijven valt nog af te wachten natuurlijk, maar de game is in elk geval een blinkende parel om naar te kijken. En dit allemaal nagenoeg zonder laadschermen. kom je er toch eentje tegen, dan is deze binnen de twee seconden gepasseerd.

The hunt is on

Het verhaal zal je ongeveer een dikke tien uur plezier doen beleven, dit terwijl je de vetste combo’s uit je mouwen schut met één van de protagonisten. Het verhaal is onderverdeeld in 20 missies, die je afwisselend met onze drie demon hunters zal afwerken. Elk personage heeft zijn eigen moveset en wapens, waardoor iedereen uniek aanvoelt, en je je gevechtsstijl zal moeten aanpassen naar het personage dat je momenteel bedient. Het houdt de gameplay fris, waardoor het verhakkelen van demonen niet snel eentonig zal aanvoelen. Tijdens het spelen verdien je blood crystals, waarmee je je mogelijkheden en wapens kan upgraden. Je kan ze ook gebruiken om je health balk groter te maken, dus manage goed je crystals om je personages goed te balanceren naar jouw speelstijl.

Nieuw in deze special edition zijn twee nieuwe moeilijkheidsgraden. Je hebt de Turbo mode, waarin de game 20% sneller draait dan in de gewone modi. En je hebt tenslotte de Legendary Dark Knight moeilijkheidsgraad. Deze is vooral bedoeld voor wie de game door en door kent. In deze mode gooit de game veel grotere aantallen vijanden naar je hoofd, waardoor de game nog veel uitdagender wordt. Beide nieuwe modes zijn enkel te spelen zonder ray tracing, zodat een stabiele framerate van 60FPS behouden kan worden.

Conclusie

Devil May Cry 5 Special Edition is een zeer mooie next-gen upgrade geworden, die vooral interessant is voor gamers die de game vorig jaar niet hebben opgepikt. Al is de game ook geschikt voor wie de game al heeft gespeeld, dankzij de toevoeging van  de twee nieuwe moeilijkheidsgraden en Vergil als extra speelbaar personage. De game laat spelers zelf kiezen hoe je deze het liefst speelt. Je kan zo alle grafische opties aanzetten om de mooiste ervaring te hebben, wat wel ten koste gaat van de framerate. Of al dit moois uitzetten om een vlotte game met een stabiele framerate met 60 frames per seconde te spelen. Wat ook je voorkeur mag zijn, je zal zonder twijfel plezier beleven aan deze geweldige hack and slash-game.

Good

  • Ziet er bloedmooi uit
  • Zelf kiezen tussen grafische schoonheid of hoge framerate
  • Vergil is terug

Bad

  • Meer van hetzelfde voor wie DMC5 reeds heeft gespeeld
9

Fantastisch

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password