Dev van Worldless vertelt in nieuwe video over inspiratie voor Devil May Cry en Octopath Traveller

In de aanloop naar de release van het sfeervolle 2D-avontuur Worldless van Thunderful, Coatsink en Noname Studios, dat op 21 november verkrijgbaar is op pc, Xbox, PlayStation en Switch, hebben de ontwikkelaars een tweede video uitgebracht die dieper ingaat op de mechanica van het spel. In navolging van de eerste combat breakdown-video wordt uitgelegd hoe de game inspiratie haalt uit titels als Devil May Cry en Octopath Traveller in de mix van turn-based en real-time gevechten. Ook wordt er een tipje van de sluier opgelicht over de uitdagende eindbazengevechten in de game.
Creative and Animation Director, Joel Roset, legt het belang uit van de “Absorption Tank”, een belangrijk mechanisme in gevechten dat wordt gevuld als de speler schade toebrengt aan een vijand en wordt uitgeput door het incasseren van klappen. Hij legt uit welke risico-beloningsberekeningen spelers moeten maken als ze besluiten om de Absorption Tank langzaam te vullen en alle aanvalsinputs te onthullen of de dingen te versnellen door inputs te raden. Joel vertelt ook hoe Worldless een systeem bevat dat lijkt op de ‘Style Meter’ in de Devil May Cry-games als het gaat om absorptieschade en een bloksysteem dat is geïnspireerd op het ‘Stagger’-systeem van Octopath Traveler. Hij geeft zelfs een voorproefje van de uitdagende baasgevechten in Worldless en laat zien hoe het combineren van je vaardigheden de sleutel tot succes is.

Worldless speelt zich af in een tijd waarin de regels van het bestaan nog niet gedefinieerd zijn. In deze abstracte setting ontdekken spelers entiteiten met tegengestelde doelen. De ene helft is gefixeerd op de deugdzaamheid van hun natuur, de andere helft wil die inruilen voor hun ondergang. Hierdoor raken ze onvermijdelijk met elkaar in conflict in hun strijd om transcendentie en je raakt zelf verwikkeld in die strijd, waarbij je het mysterieuze verhaal van het spel en de thema’s van groei en begrip zelf moet interpreteren.

Jeffrey is het nieuws-slaafje van onze redactie. Altijd hongerig naar het laatste gaming nieuws staat hij dag en nacht klaar om de rest van de redactie bij te staan met het heetste gaming-nieuws. Bovendien is hij een grote fan van TCG, en vooral dan Yu-Gi-Oh!, waarvan hij bijna encyclopedische kennis heeft. Als een zombie dwaalt hij door onze gangen, zoekend naar nieuws en cafeïne, terwijl je hem stilletjes "kaartjes" hoort mompelen. Probeer hem vooral niet tegen te houden, want dan daagt hij je uit voor een Yu-GI-Oh! duel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password