Demo review: Balan Wonderworld

Demo review: Balan Wonderworld
Demo review: Balan Wonderworld

Platformers gaan al onnoemelijk lang mee. Het is natuurlijk onmogelijk om te tellen of te achterhalen maar ik gok dat het genre de meeste games en varianten op zijn teller heeft staan. Sinds gamen mogelijk was in 2D kon je het genre op alle platformen terug vinden. Het is dus niet verwonderlijk dat het genre nog steeds geliefd is door een ruim publiek en dat gamers nog steeds hyped raken rond nieuwe releases. Met het vooruitzicht op de release van Balan Wonderworld neem ik daarom even de demo voor jullie onder de loep.

A piece of my heart

In de opening van de demo, die me ook de volledige intro van de game lijkt, leren we een paar dingen over deze game. Ja, dat je je personage kunt kiezen uit 8 keuzes, er geen voice acting aanwezig is en dat het een kleurrijke sfeer en setting is vielen onmiddellijk op, maar dat bedoel ik niet. Ik let eerder op hoe en waarom ons avontuur begint. Zonder woorden maar heel kleurrijk en met enkele sfeerbeelden wordt ons duidelijk gemaakt dat je gekozen personage in de put zit, afstandelijk is naar zijn omgeving en niet bepaald veel zin heeft in de wereld rond hem. Kort hierna vind je eerste kennismaking met Balan plaats. Deze neemt je mee naar Wonderworld en legt je uit dat je een deeltje van je hart kwijt bent dat je hier kunt terugvinden. Wonderworld, we komen er aan!

Act 1

De opzet van Wonderworld is als een toneelopvoering, verdeeld in hoofdstukken en acts. Het spel is voorzien van 12 chapters die elk zijn onderverdeeld in acts. In deze demo maken we kennis met het absolute begin van het avontuur, namelijk act 1 en 2 van chapter 1, en een act uit chapter 4 en 6. Deze 4 levels doen je ervaren wat de mogelijkheden juist zijn van Balan Wonderworld en welke vaardigheden en obstructies je zoal zult tegenkomen. Zo leer je al snel dat niet alleen de vormgeving voor de levels een link zijn naar het theater, maar ook je vaardigheden. Je kunt/moet per level kostuums vinden die elk hun eigen vaardigheden en mogelijkheden met zich mee brengen. Afhankelijk van je puzzels, vijanden en omgeving kies je hier natuurlijk best zorgvuldig in. Je kunt deze immers allemaal opsparen en opzij leggen naar hartenlust. Wees echter voorzichtig want je raakt ze ook weer kwijt als je, bijvoorbeeld, geraakt wordt door vijanden. En vanaf daar is je missie duidelijk maar daarom nog niet makkelijk. Je voltooit act na act en chapter na chapter om de aanwezige bosses te verslaan. Deze zijn trouwens, net zoals jij, mensen die hun optimisme, geluk en plezier kwijt zijn geraakt en waarbij de negativiteit de bovenhand heeft gekregen.

Childsplay

Ik heb geen probleem met een easy game. Niet elke titel moet een kaskraker en grensverleggende game zijn. Met dat in het achterhoofd moet je ook naar Balan Wonderworld kijken. Wie hoopt op een kleurrijke en gestroomlijnde game die toch de nodige uitdaging en moeilijkheid met zich mee draagt zit waarschijnlijk niet helemaal goed. De game speelt aangenaam en vlot en is leuk en speels om naar te kijken maar de moeilijkheid blijft uit. Iedere vorm die je kan aannemen, dus elk kostuum dat je aantrek, heeft maar 1 actie uit te voeren. Dit wilt natuurlijk zeggen dat je al snel elke vorm makkelijk onder de knie zult krijgen en ten volle zult benutten. Of toch alvast in deze demo.

Conclusie

De beloofde kleurrijke, sfeervolle game die je verwachtte dankzij de trailers en aankondigingen lijkt succesvol afgewerkt. Natuurlijk is het nu nog de vraag in welke mate de game je zal doen zoeken en puzzelen om de juiste 3 kostuums met je mee te dragen op de belangrijkste momenten om wat uitdaging te voorzien. Dit kan ik natuurlijk niet afleiden uit deze 4 voorziene acts en zal moeten wachten tot de review van de volledige game. Tot nu toe lijkt de game me alvast een geslaagde game voor de jongere gamers, maar zullen oudere liefhebbers van platformers deze game waarschijnlijk te makkelijk en simpel vinden.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password