Deep Silver onthult Indie-game Windbound voor diverse systemen

Deep Silver maakt bekend dat de nieuwe indie IP Windbound op 28 augustus digitaal beschikbaar komt voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Windbound wordt gemaakt door de Australische ontwikkelaar 5 Lives Studios. Het betreft een prachtige, rogue-like third person survival-avontuur dat draait om jagen, verkennen en craften. De speler neemt de rol aan Kara, die na een schipbreuk op een onbekend land aanspoelt en daar moet leren zich aan te passen om te overleven, en ondertussen ook nog eens de mysteriën van een groep vergeten eilanden moet ontrafelen.

 

Windbound geeft een nieuwe draai aan het survivalgenre door zich te richten op nomadisch jagen en verkennen, waarbij spelers hun eigen boten kunnen bouwen voor een meeslepende zeilervaring. De game kan vrijwel eindeloos opnieuw gespeeld worden, dankzij de procedureel gegenereerde wereld, de uiteenlopende beesten in je omgeving en het modulaire bouwen van boten.

5 Lives Studios is opgericht door vijf veteranen uit de industrie die eerder aan diverse genres en franchises werkten. Hun debuuttitel, Satellite Reign, was gefinancierd door de succesvolste Australische Kickstarter-campagne ooit voor een videogame, met een opbrengst van meer dan 705.000 dollar. Toen Satellite Reign in 2015 verscheen, werd de game warm ontvangen met hoge cijfers en diverse awards.

Verhaal:

Reis naar de verboden eilanden en ontrafel hun geheimen.

Wanneer je na een schipbreuk aanspoelt op een onbekend eiland, moet je de omgeving verkennen, je aanpassen en de gevaren van land en zee overwinnen om te overleven.
Jij bent de krijger Kara. Nadat je op zee werd overvallen door een heftige storm, spoelde je bij de rest van je stam vandaan. Nadat je overboord was geslagen, werd je overgeleverd aan de genade van het woeste water, dat je meevoerde naar de Forbidden Islands, een mysterieus paradijs.

Zonder boot, voedsel of gereedschap, kun je alleen op je wil en vaardigheden vertrouwen om te overleven en de rijke bronnen van dit prachtige eiland te ontdekken. Craft gereedschap en wapens om te jagen en je te beschermen tegen de even wilde als fantastische wezens in je omgeving.
Tijdens het verkennen van de verschillende eilanden en de ruïnes die zich daarop bevinden, worden geheimen uit het verleden en flarden van de toekomst onthuld. Wanneer je alle mysteriën van de eilanden weet te ontrafelen, ontdek je misschien wel meer dan de weg naar huis.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password