Deep Silver Dambuster neemt ontwikkeling Dead Island 2 over

Dead Island 2 bestaat nog steeds en wordt nu ontwikkeld door Deep Silver Dambuster Studios.

Dat liet uitgever THQ Nordic weten in zijn financiële rapportage. Dead Island 2 werd in 2014 aangekondigd en werd toen nog ontwikkeld door Yager Development. Daarna ging de ontwikkeling in 2016 naar Sumo Digital. Dambuster is dus zover bekend de derde ontwikkelaar van het project, dat nog steeds geen releasedatum heeft.

THQ Nordic gaf daarnaast nog andere details over zijn studio’s. Zo werkt Volition aan een nieuwe Saints Row-game, het “eerste volle nieuwe deel sinds de release van het geliefde Saints Row 4 in 2013”. Steve Ellis, de mede-bedenker van de Timesplitters-reeks, werkt nu ook bij THQ Nordic om “de toekomst” van de shooterfranchise te bepalen. Timesplitters is sinds vorig jaar eigendom van THQ Nordic.

Het bedrijf heeft tot slot een aantal andere bedrijven overgenomen. Zo is ontwikkelaar Milestone S.r.l nu onderdeel van THQ Nordic. De studio staat bekend om games als MotoGP en Ride. Gunfire Games heeft meegewerkt aan Darksiders, Chronos en From Other Suns en is na een samenwerking sinds 2014 nu ook onderdeel van THQ Nordic. Tot slot heeft men Goodbye Kansas Game Invest gekocht. Dit bedrijf heeft minderheidsinvesteringen in diverse net beginnende ontwikkelaars, zoals Palindrome Interactive, Fall Damage, Neon Giant en Framebunker.
Mandasperger is een eigenwijze levensgenieter die maar al te graag zijn mening laat weergalmen over het wereldwijde web. Gamen is een passie, net zoals schrijven. Een goed boek kan er ook altijd in, maar nogmaals, laat er passie zijn!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password