Death Stranding krijgt live-action film

A24, de studio achter Academy Award-winnende films als Everything Everywhere All At Once, heeft een samenwerking aangekondigd met KOJIMA PRODUCTIONS om het veelgeprezen videospel Death Stranding van Hideo Kojima te verwerken tot een live-action speelfilm.

De aankondiging komt voor de 8e verjaardag van KOJIMA PRODUCTIONS op 16 december en markeert een nieuwe mijlpaal in de verfilming van videogames. De film belooft dieper in te gaan op de mysteries rondom de apocalyptische gebeurtenis genaamd de “Death Stranding”, die de grenzen tussen leven en dood deed vervagen en nachtmerrieachtige wezens voortbracht in een wereld die op het punt van instorten stond.

Hideo Kojima wordt geprezen als de architect van het stealth-genre en een pionier in interactieve storytelling. Hij verlegt voortdurend de grenzen tussen film en game. Hij wordt algemeen beschouwd als de vader van het stealth-genre en wordt ook gezien als de vernieuwer van het vertellen van verhalen en de filmische presentatie in videogames in het algemeen. In 2020 ontving Hideo Kojima het BAFTA Fellowship, de hoogste onderscheiding die de BAFTA toekent aan een persoon als erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan film, games of televisie.

Hideo Kojima zei: “A24 werd ongeveer 10 jaar geleden geboren in deze wereld, hun aanwezigheid is uniek binnen de industrie, ze zijn als geen ander. De films die ze aan de wereld leveren zijn van hoge kwaliteit en zeer innovatief. Ik voel me aangetrokken tot hun creaties en ze hebben zelfs mijn eigen werk geïnspireerd. Hun innovatieve benadering van verhalen vertellen sluit aan bij wat Kojima Productions de afgelopen 8 jaar heeft gedaan. Nu maken we samen een film over Death Stranding. Er zijn veel “game-adaptatiefilms”, maar wat wij maken is niet alleen een directe vertaling van de game. Het is de bedoeling dat ons publiek niet alleen fans van de games zijn, maar dat onze film voor iedereen is die van film houdt. We creëren een Death Stranding-universum dat nog nooit eerder is vertoond, alleen haalbaar via het medium film, het zal geboren worden.”

DEATH STRANDING is met meer dan 16 miljoen Porters op PlayStation 4, PlayStation 5 en pc een bekroonde videogame die spelers van over de hele wereld heeft weten te boeien. DEATH STRANDING lanceerde oorspronkelijk op 8 november 2019 op PlayStation 4 en heeft een A-lijst cast met onder andere Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Guillermo del Toro en Margaret Qualley. Spelers worden uitgedaagd om door een gebroken wereld te navigeren die is verscheurd door een cataclysme. Ze kruipen in de huid van “Sam Porter” en krijgen de cruciale taak om een versplinterd Amerika te herenigen, de hoop te doen herleven en banden te smeden tussen de overblijfselen van de mensheid.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password