De Xbox-update van oktober 2019 bevat nieuwe functies voor ouderlijk toezicht, notificaties voor je verlanglijst en meer

Het is weer oktober, en we weten dat veel gamers zich nu al laten meeslepen door hun favoriete horrorgame (we lachen je niet uit als je bang bent voor het donker en je scherm wat helderder zet). We hebben een heleboel nieuwe functies en verbeteringen voor je. De Xbox One-update van oktober 2019 wordt vanaf vandaag uitgerold. In de update van deze maand onthullen we nieuwe functies voor ouderlijk toezicht, waarmee je de schermtijd van je gezin binnen de perken kunt houden. We hebben meldingen voor je verlanglijst, meer kijkgemak voor Mixer op Xbox One, en je kunt nu Xbox Game Pass-games aanbevelen bij je vrienden. Daarnaast hebben we nog allerlei verbeteringen doorgevoerd op basis van jullie feedback. .

App- en gamelimieten in ouderlijk toezicht
De Xbox-update van oktober 2019 verbetert de bestaande instellingen voor ouderlijk toezicht voor Xbox One en Windows-apparaten. Ouders krijgen meer controle over wat hun kinderen zien en doen op de apparaten in huis. Zo willen we ervoor zorgen dat gamen leuk en veilig is voor iedereen. Met onze hulpmiddelen bepaal je zelf hoeveel schermtijd genoeg is binnen je gezin.

Met de nieuwe functie voor app- en game-limieten voegen we twee belangrijke nieuwe elementen toe aan de schermtijd.

  • Eerder kon je al instellen hoeveel tijd je kinderen achter het scherm mochten doorbrengen, maar nu kun je ook bepalen hoelang ze een specifieke app of game kunnen gebruiken. Je kunt nu per app of game bepalen wat de limiet is, zodat je meer zeggenschap hebt over wat je kinderen met hun apparaten doen.
  • De limieten die je instelt voor apps en games gelden voor alle Windows-apparaten en voor Xbox One. Je hoeft ze dus maar één keer in te stellen, en daarna gelden ze voor alle apparaten van je kind. Dit betekent dat één uur voor een bepaalde game of app ook echt één uur is. Kinderen kunnen niet langer stiekem schermtijd bij elkaar sprokkelen door van apparaat te wisselen.

Meldingen voor je verlanglijst
Microsoft heeft enthousiaste reacties gekregen op de verlanglijstjes in de Microsoft Store. Na de Xbox-update van oktober 2019 worden ze nog beter, want vanaf nu krijg je een notificatie als een item op je verlanglijst in de aanbieding is. Door de nieuwe notificaties mis je nooit meer een goede deal voor de games op je verlanglijst.

Mixer ziet er nu nog beter uit
Met de update van oktober wordt Mixer nog verder geïntegreerd in je Xbox One. We hebben de functies van Mixer verwerkt in het dashboard en de nadruk gelegd op snelheid en eenvoud. Je hoeft geen aparte app meer te gebruiken om te genieten van de streams. Je favoriete content was nog nooit zo makkelijk bereikbaar: klik gewoon op de stream die je wilt zien, en je kunt hem direct bekijken.

Geef je vrienden tips over Xbox Game Pass-games
Games zijn leuker als je ze deelt met vrienden. Met Xbox Game Pass voor console beschik je over een collectie van meer dan 100 topgames, dus misschien ontdek je juweeltjes die je met je vrienden wilt delen. Je kunt de games van Xbox Game Pass voor console nu direct aanbevelen. Stuur één van je vrienden een bericht, of geef je hele community een tip via je activiteitenfeed. Je kunt je aanbeveling ook delen met een club. Je vrienden hebben toegang tot de pagina met jouw aanbevelingen. Als ze lid zijn van Xbox Game Pass kunnen ze de game direct downloaden.

Verbeteringen voor Recente spelers
Dankzij jullie feedback heeft Microsoft de functie Recente spelers flink verbeterd. De optie is nu betrouwbaarder, en je kunt direct contact leggen met gamers waarmee je speelt. We begrijpen hoe populair deze functie is, en we weten hoe handig hij kan zijn bij grootschalige multiplayergames. Je kunt nu nog sneller en eenvoudiger in contact komen met mensen uit je lijst met recente spelers. Stuur ze een bericht, nodig ze uit voor een party of voeg ze toe aan je vriendenlijst.

Onder de motorkap: verbeteringen voor game-updates
Na de update van oktober kun je nog sneller je favoriete games starten en spelen. We hebben de automatische game-updates verbeterd. Vanaf nu zie je veel minder vaak het updatescherm voorbij komen wanneer je een game start.

Events-app
Later deze maand wordt de Events-app geïnstalleerd op je console. De Events-app is een nieuwe manier om events voor je favoriete Xbox-games of game-community’s te ontdekken. Je krijgt ook herinneringen, bijvoorbeeld bij de start van een nieuw seizoen of bij ingame-events voor de feestdagen. Binnenkort onthullen we hoe we deze functie verder willen ontwikkelen.

Flexibele instellingen voor opnames en een experiment voor opnemen en delen
De instelling waarmee je gameopnames kunt toestaan is nu voorzien van extra opties, zodat je meer controle hebt over wat er wordt vastgelegd. Eerder kon je het opnemen van games alleen in- of uitschakelen bij de instellingen. Sommige games namen automatisch gedenkwaardige momenten op als deze functie was ingeschakeld. Na de update van oktober kun je instellen dat je alleen zelf wilt opnemen, dat je zelf en automatisch door de game wilt laten opnemen, of dat je helemaal niet wilt opnemen. Zo kun je bepalen hoe je film met hoogtepunten wordt samengesteld.

Daarnaast krijgen sommige mensen een experimentele update om de functie voor opnemen en delen te verbeteren. Voorlopig rollen we deze verbeterde tab alleen uit voor een klein deel van het Xbox One-publiek. Zo kunnen we beoordelen of er belangstelling voor is, en kunnen we feedback verzamelen. We willen graag de mening horen van deze gebruikers voordat we meer bekendmaken.

Met de nieuwe tab voor opnemen en delen willen we de gebruiksvriendelijkheid verbeteren. We zetten de drie opname-opties Opnemen wat is er gebeurdOpnemen en Schermopname bovenaan het scherm. Daarnaast kun je ook snel terug naar je vorige opname. Wanneer je klaar bent om je opname te delen, ga je naar het menu Delen op. Dit menu heeft ook een update gekregen, en richt zich meer op wat je met je content wilt doen. Je kunt de content bijvoorbeeld snel en makkelijk delen met je vrienden, delen met de hele wereld via Twitter of je Xbox activiteitenfeed, of gewoon alleen in je eigen collectie opslaan.

Al deze updates zijn mogelijk gemaakt door de geweldige feedback van Xbox Insiders, die hebben geholpen bij het ontwikkelen van deze functies. We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun waardevolle bijdragen. Wil jij ook helpen om Xbox te verbeteren door in een vroeg stadium feedback te geven op functies? Download dan vandaag nog de Xbox Insider Hub-app op je Xbox One of Windows 10-pc.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password