De winnaars van de Europese Nintendo Labo Creators Contest zijn bekend

Nintendo Labo is Nintendo’s unieke serie bouw-, speel- en ontdek-ervaringen die exclusief verkrijgbaar is voor de Nintendo Switch. De reeks daagt gebruikers uit om hun creativiteit te benutten voor totaal nieuwe spelervaringen. Onlangs organiseerde Nintendo de Europese Nintendo Labo Creators Contest, waarbij creatievelingen van alle leeftijden werd gevraagd om hun zelfgemaakte Nintendo Labo-creaties met de wereld te delen. Vandaag onthult Nintendo de winnaars die elk een prijs ontvangen die nergens te koop is: een Nintendo Switch-console met een speciaal Nintendo Labo-design!

De winnaars werden uit honderden Europese inzendingen persoonlijk gekozen door leden van het Nintendo Labo-ontwikkelteam.
Categorie: Creaties
Hoofdprijswinnaar: Labo Alien Game, Jose Julio (Spanje).
Beschrijving inzender: “Met behulp van de trillingen van de Nintendo Switch Joy-Con-controllers hebben we een spel gemaakt dat [tafeltennis]-ballen via een trechter laat vallen. De ballen stellen buitenaardse wezens voor. Terwijl ze vallen, kun je er op schieten door op de knop te drukken. De infrarood-bewegingscamera detecteert de treffers, die met punten beloond worden. Mijn dochters hebben me geholpen met het versieren van het spel, dus het hele gezin heeft echt genoten van het project.”
Commentaar van de ontwikkelaars: “We vinden het een erg leuk idee dat de HD-trilfunctie van de Joy-Con controller wordt gebruikt om de ballen te laten vallen. Het gebruik van de infrarood-bewegingscamera om de bewegingen van de ballen vast te leggen terwijl ze vallen, is ook goed bedacht. Deze game ziet er heel leuk uit – we zouden hem graag eens proberen!”
Categorie: Decoraties
Hoofdprijswinnaar: Luigi’s Little Mansion, Jordi Lamarca de Sanz (Spanje).
Beschrijving inzender: “Voordat de Nintendo Labo Creators Contest begon, had ik al het idee om het huis te veranderen in een spookachtig landhuis. Nadat ik besloot om deel te nemen, gingen referenties naar de Super Mario-werelden een steeds grotere rol spelen, en uiteindelijk heb ik het hele project gebaseerd op die werelden, met name die van Luigi’s Mansion.Om de Nintendo Labo-geest te behouden zette ik het mansion in elkaar zonder lijm maar met vouwen en flapjes, en dat ging met vallen en opstaan. Verder gebruikte ik een potlood, een liniaal en een mesje. Ik heb geprobeerd zo weinig mogelijk materialen te gebruiken. Het idee was om het huis uit te bouwen met ruimte voor twee van de mechanismes van de game die ik op een meer fysieke manier wilde gebruiken. Mijn drie jaar oude dochter en ik houden ervan om Luigi’s Mansion te spelen. Onze Tomo wordt ‘Pepito’ genoemd.”
Commentaar van de ontwikkelaars: “Deze inzending is prachtig gemaakt, tot in de kleinste details verzorgt, en toont een hoge mate van vakmanschap.”
“We zijn dol op alle ideeën in dit bouwwerk: van de poort die opent wanneer je de knop draait, tot de fluorescerende verf die een zwevende Boo laat verschijnen als het donker wordt. Het feit dat je het huis uit elkaar kunt halen, in het mansion kunt kijken en het nog steeds kunt gebruiken als Toy-Con-huis is echt indrukwekkend!
Categorie: Kids
Hoofdprijswinnaar: Aangepast, door Bowsers kasteel geïnspireerd huis, Fabrice Doberva (Frankrijk)
image
Beschrijving inzender: “Een aangepast Toy-Con-huis in de stijl van Bowsers kasteel.”
Commentaar van de ontwikkelaars: “We genieten echt van de vele details in dit bouwwerk, en waarderen het kleurenschema dat zowel fraai als evenwichtig is. De vier torens zien er dik en stevig uit, zoals je dat bij een kasteel mag verwachten. Zeer indrukwekkend! We wedden dat Bowser er ook blij mee zou zijn!”
Over Nintendo Labo
Nintendo Labo laat gebruikers kartonnen objecten bouwen die Toy-Con worden genoemd en in combinatie met het Nintendo Switch-systeem zijn te gebruiken. Het robotpakket verandert spelers in een robot die door de stad stampt, terwijl spelers met het mixpakket vijf Toy-Con kunnen bouwen, waaronder een piano en een hengel, en ze kunnen rijden, duiken en vliegen met het nieuwe voertuigenpakket. Het in elkaar zetten van de fysieke Toy-Con-accessoires is al een hele belevenis, en het geeft extra voldoening als zo’n kartonnen creatie wordt gebruikt in een game, bijvoorbeeld bij het binnenhengelen van een enorme haai, of het spelen van een muziekstuk op de Toy-Con-piano.
Iedereen die graag in de voetsporen van de winnaars wil treden, kan zich creatief uitleven met de volgende Nintendo Labo-pakketten, die nu in de winkels liggen:
Mixpakket
Met het mixpakket kunnen spelers vele verschillende Toy-Con maken, inclusief een modelauto, hengel, huis, motor en piano. Spelers kunnen een molen en draad voor de vishengel aan elkaar bevestigen, het schattige wezen in het huis verzorgen, racebanen maken om overheen te racen met de motor, en meer.
Robotpakket
Creëer een draagbaar robotpak, inclusief rugzak en vizier, waarmee je op het scherm een enorme robot kunt besturen. Vernietig gebouwen en UFO’s in de robotstand, maak geluidseffecten voor de robot in de robotstudio, of pas de robot aan in de hangar. Met een extra Nintendo Labo robotpakket en tweede set Joy-Con kunnen spelers zelfs vechten tegen een vriend – hiervoor is slechts één Nintendo Switch-systeem nodig.**
Voertuigenpakket
Avonturiers kunnen de Toy-Con-sleutel gebruiken om wanneer ze maar willen te wisselen tussen drie Toy-Con-voertuigen – een auto, vliegtuig en duikboot. Er is ook een tweede sleutel inbegrepen om te delen met een vriend of gezinslid en samen de open wereld te verkennen.
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password