De week van Gamebrain [#99]

Veel van onze lezers zullen meer bezig zijn met examens en het afsluiten van het schooljaar dan met games. Ik herinner me nog goed dat ik mijn console(s) indertijd tot bij vrienden bracht om gegarandeerd aan de verleiding te weerstaan. Natuurlijk raad ik iedereen aan om zijn focus op zijn school te houden, maar ontspanning en genot zijn even belangrijk. Zoek dus allen naar een gezond evenwicht en streef naar het hoogste doel. 

Kevin

Ik heb mijn focus de laatste tijd niet zozeer liggen op nieuwe games. Met grote schaamte, nog meer dan anders, keek ik laatst naar mijn kast vol games en besloot ik dat mijn prioriteit moet liggen op bestaande collectie. Ik laat daarom de nieuwe generatie consoles volledig aan me passeren, gun mijn medeschrijvers van gamebrain de meeste titels om te bespreken en richt me op al die titels die hun weg hebben gevonden tot in mijn collectie. Dus wat heb ik juist gespeeld? Mijn PS3 heeft hoofdzakelijk niet stil gestaan. Ik heb als eerste ‘prince of persia’ uitgespeeld. Ik besef dat veel mensen nu terugdenken aan mijn retro review over ‘The sands of time’ en zich afvragen waarom ik niet verder ga met de reeks. Wel, geen idee eigenlijk. Ik stond voor mijn kast, zag deze titel en besloot hem te spelen. Deze is dan ook uitgespeeld maar nog niet 100% platinum. Dit volgt waarschijnlijk wel nog maar dit is alvast niet voor vandaag.

Daarna was het de beurt om mijn focus voor lange tijd op een titel te leggen. Ik heb al eerder over de reeks ‘The legend of heroes: Trails of cold steel’ gepraat en daarbij ook duidelijk gemaakt dat deze reeks meer aandacht verdient dan hij al heeft ontvangen. Ik heb het daarom op mij genomen om de hele reeks van voor tot achter uit te spelen en met 4 titels die elk makkelijk 100 speeluren gaan opvragen is dat wel een hele kluif om aan te beginnen. ik kan niet garanderen dat ik tussendoor niet zal wisselen naar een andere reeks of een ander genre, maar dat zal de tijd uitwijzen. Zo ben ik ook aan het twijfelen om de PS3 titels van de ‘Ratchet and Clank’ reeks een kans te geven.

Jimmy 

De voorbije 3 weken ben ik vooral met mijn nieuwe job bezig geweest. Al heb ik natuurlijk ook een beetje met games bezig geweest, want er moesten ook nog wat reviews gebeuren.  Daarnaast kon ik natuurlijk niet anders dan ook nog tijd maken voor mijn vriendin. Het hoort er natuurlijk allemaal bij.  De eerste review die ik deze periode kreeg is de erg fijne 2D-fighter: Guilty Gear -Strive-.  Deze zit boordevol knotsgekke personages en zeer gebalanceerde gameplay, een must have voor fans van het genre. Dit is een game die nog vaak zal draaien op mijn PlayStation 5, zeker wanneer er vrienden langskomen.  Niet lang na binnenkomst van die titel kreeg ik nog eentje naar mij doorgeschoven, namelijk Chivalry II.  Ook dit is een titel die nog vaak afgespeeld zal worden op mijn Xbox Series X, ook deze is enorm leuk om – bij voorkeur – met wat vrienden online te spelen.  De game is een beetje een middeleeuws Battlefield/Call of Duty, die zich niet al te serieus neemt. Perfect dus voor een avondje vijanden afslachten.

Vervolgens heb ik ook nog de tijd gevonden om Mass Effect 2 van de Mass Effect Legendary Edition uitgave, uit te spelen. Daarna ben ik begonnen aan Far Cry 5, die al veel te lang op mij lag te wachten. Geen idee hoe ik hier allemaal tijd voor heb weten te vinden, maar het is me gelukt.  Bij Mass Effect 2 moest ik in alle eerlijkheid niet zoveel meer doen, want ik zat tenslotte al in de end-game.  In Far Cry 5 heb ik nu bijna het eerste gebied bevrijd, al was ik hier in 2018 al aan begonnen. Dus heel ver zit ik nog niet, maar we komen er wel. Want deze wil ik samen met Far Cry New Dawn toch nog even uitspelen voor Far Cry 6 verschijnt.

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password