De week van Gamebrain [#93]

Hoe verloopt de Paasvakantie nog voor iedereen? Het weer heeft ons in ieder geval al verschillende facetten laten zien waaronder mooi weer met veel zon maar ook plotse regen, sneeuw en hagel! Bij dat laatste zijn we niet rouwig natuurlijk, want het is alweer het perfecte excuus om thuis onder een dekentje te kruipen en verder te spelen met onze favoriete games.

Niels

Voor mij stond er maar één game centraal afgelopen tijd, en dat is niets minder dan Monster Hunter Rise. Samen met It Takes Two hebben deze games mij weer aangezet om meer online met vrienden te spelen, iets wat ik de laatste jaren verwaarloosd heb omdat ik liever story-driven single player ervaringen wou hebben. Maar met nu meer online te spelen heb ik weer (her)ontdekt hoe leuk het wel niet is om samen door een avontuur te gaan, en zeker in deze tijden doet het goed om bepaalde mensen nog eens te horen die ik al zo lang niet meer heb gezien of gehoord. Ondertussen ben ik ook sinds enkele dagen bezig met een andere RPG die al heel wat jaren op mijn backlog staat, maar meer hierover volgende week 😉 Oh, en mijn vriendin is ook weer wat meer aan het gamen! Sinds ze Stitchy in Tookie Trouble heeft gespeeld, heeft ze weer wat meer zin om te gamen en is ze nu zelfs bezig met Shantae and the Seven Sirens.

Jimmy

Momenteel ben ik nog steeds bezig met de Turn-based JRPG Fairy Tail op PS4. Ondertussen zit ik zowat aan het einde van het spel, en heb ik vermoedelijk nog een twee a drie-tal uurtjes te gaan voor deze is uitgespeeld. Hoogstwaarschijnlijk zal ik deze dus vandaag wel even uitspelen. Ik ben nog niet zeker welk de volgende game zal zijn waar ik mijn tanden in ga zetten, al is er een grote kans dat ik hierna zal verder doen met Immortals Fenyx Rising. Deze had ik even op hold gezet nadat deze mij net iets te eentonig was geworden. Ondertussen begin ik toch weer zin te krijgen in die game, dus binnenkort toch maar eens afwerken.

Nolan

Eindelijk terug van weggeweest. Na een kleine pauze te hebben genomen van een paar weken, werd het weer eens tijd om de controller nog is vast te pakken. Waarom ik er een paar weken uit lag? Final Fantasty 7 remake. De queeste naar de platinum bracht mij naar een gevecht waar ik keer op keer op keer van verloor. Ondertussen zat ik al een goede 80 uur in game en wist ik echt niet wat ik verkeerd deed. De laatste game over werd voor mij teveel en ging de console even uit. Nu we weer terug zijn, moest ik natuurlijk een rustige start pakken. Dat deed ik met ABZU, die voor de moment gratis te downloaden is op de playstation. Een rustgevend zwemspel waarbij het enige wat je hoeft te doen, is genieten van de omgeving. Na een uurtje of vier zat mijn avontuur er al op (100%) en gingen we iets uitdagender proberen. Nadat ik zoveel genoten heb van Bloodborne en omdat ik de livestreams van “OX” aan het volgen ben, waarbij ze Dark Souls Remake aan het spelen zijn, werd het tijd om Dark Souls 3 nog eens van onder het stof te halen. In mijn ogen een pak moeilijker dan Bloodborne, maar nog geen één minuut verveeld. Ben ondertussen ook alweer verder geraakt dan ooit, hoewel ik voor de moment toch wel weer even vast zit. Tips zijn altijd welkom.

Robin

Ik had deze week, na lange tijd, nog eens een game om te reviewen. De laatste maanden zijn vrij mager wat gamereleases betreft. Helaas moet ik het nog stellen zonder nieuwe generatie consoles dus ook die games moet ik aan me voorbij laten gaan.

Met Outriders kreeg ik wel meteen een AAA-titel voorgeschoteld. Een game die ik zelf niet meteen zou aanschaffen maar toch een spel dat me wel heel wat fun gebracht heeft. Die fun slaat vooral op de actie zelf. Het verhaal en de wereld er om heen beter de wel naarmate het spel vorderde maar hier ligt zeker niet de kracht van Outriders voor mij. De gameplay is dan weer heel leuk. Snel, uitdagend, hectisch met een AI die je bestookt langs alle kanten. De powers waarover beschikt zijn echt heel leuk om mee te experimenteren en om te gebruiken. Voor wie over Game Pass voor de Xbox beschikt is Outriders meteen gratis te spelen zelfs.
Lees zeker m’n review er eens op na als je meer wil weten over deze game van Square Enix en People Can Fly.

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password