De week van Gamebrain [#91]

Er komen zo langzaam weer wat zonnigere dagen in onze week geslopen. Daarbij komt er ook terug wat leven in de gamewereld. Met enkele toptitels in het vooruitzicht ontwaakt de industrie terug langzaam uit zijn winterslaap. Naar welke games je uitkijkt is natuurlijk je persoonlijke voorkeur, maar als we naar de titels van de komende maanden kijken, lijkt er voor elk wat wils tussen te zitten. Wij hebben natuurlijk ook allen onze favoriete titels van 2021 op het oog maar voorlopig redden we ons nog zonder problemen met onze huidige collectie. Hier komen echter nog regelmatig nieuwe titels bij, en daarvan houden we jullie graag op de hoogte.

Niels

Afgelopen week was alweer vrij druk, en helaas weeral niet zozeer op gaming vlak. Op zo dagen ben ik écht blij dat ik op het einde van de dag toch een paar uurtjes een rustig spel kan spelen. Zo ben ik afgelopen week gestart met “A-Train: All Aboard! Tourism”, een leuke trein/stad building simulator, waar ik elke avond een uurtje mee tot rust kon komen. Hoewel het spel vrij complex oogt, meer hierover binnenkort in mijn review, valt het allemaal wel reuze mee en zat ik al snel heel leuke trajecten te bouwen voor mijn digitale mini-treintjes! Ook heb ik tussendoor WRC 9 op de Switch gespeeld. Ideaal eigenlijk, want ik kon gemakkelijk in bed nog snel een race of twee spelen voor ik ging slapen.

Kevin

Deze week is mijn collectie versterkt met 5 nieuwe titels. Het was al erg lang geleden dat ik mezelf nog zo heb verwend. Natuurlijk ben ik (nog) niet elke titel aan het spelen maar ik overloop mijn aanwinsten maar al te graag met jullie. Eerst en vooral heb ik de meest recente toptitel voor de Nintendo Switch in huis gehaald. Na het lezen van Niels zijn review heb ik mij onmiddellijk Bravely Default 2 gehaald. Deze RPG heb ik nog niet opgestart maar zal ongetwijfeld zijn weg nog vinden naar mijn console. Daarnaast heb ik het vierde deel van ‘The legend of Heroes: Trails of cold steel’ in huis gehaald. Deze game sluit een uitgebreid en episch avontuur af maar zal voorlopig ook nog niet worden opgestart in mijn consoles. Waarom niet? Wel, omdat het hoog tijd is dat ik deze saga, deel per deel, ga verkennen en uitspelen. Meer hierover wanneer de tijd er rijp voor is.

Daarnaast heb ik enkele titels toegevoegd die wel onmiddellijk aandacht hebben ontvangen. Als eerste kreeg ik Sir Lovelot in mijn bezit. Deze casual game is soms precies wat een gamer nodig heeft om af te wisselen van de zwaardere en grotere games. Zo’n game die je onmiddellijk voldoening en plezier geeft door ‘simpele’ gameplay, verhaal en opties. Daarna kwam de, voor mij alvast, langverwachte game ‘Cyanide & Happiness – Freakpocalypse Part 1: Hall Pass to Hell’. Deze games zullen waarschijnlijk niet de game van het jaar worden maar waren zeker wel een aangename start van het nieuwe seizoen. Niet alle games kunnen immers hoogvliegers zijn.

Wat is de vijfde game die ik in mijn collectie heb toegevoegd? Wel, deze ontdekken jullie later deze week als ik hem uitgebreid bespreek in zijn eigen artikel. Het gaat over de gamebundel ‘Saviors of Sapphire Wings / Stranger of Sword City Revisited’. Als RPG-liefhebber kan ik al verraden dat liefhebbers van het klassieke turn based genre verliefd zullen worden op deze titels, maar meer lezen jullie hier later nog wel over.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password