De week van Gamebrain [#89]

Het nieuwe jaar is al niet zo nieuw meer. We zitten weer op de laatste dag van de tweede maand. De dagen worden aanzienlijk langer, de temperatuur aanzienlijk hoger maar gameland ligt precies nog grotendeels te slapen. Grote releases en titels staan er wel aan te komen maar zijn er zeker nog niet. Natuurlijk zijn we al tevreden met de releases van de voorbije weken, maar de echte kleppers van dit jaar zullen ons nog omver blazen. Of dat zijn toch alvast onze verwachtingen ervan. In welke mate dit wordt ingelost zal de toekomst uitwijzen.

Jimmy

De laatste weken heb ik helaas niet zoveel kunnen gamen. Gelukkig is daar ondertussen verandering ingekomen, al zit het zeker nog niet op het oude niveau.  Eerst en vooral heb ik de laatste week mij bezig gehouden met een tamelijk rustig spelletje.  Meteen ook eentje waarbij je wel goed moet nadenken, want de kleinste misrekeningen kan fataal aflopen.  Klinkt vreemd voor een game? Dat is het ook, tot je weet wat voor ene game het is natuurlijk. Ik heb het hier over Kerbal Space Program. Een game waarin jij zelf raketten moet  ontwerpen en deze succesvol zien te lanceren en deze eventueel zelfs in een baan rond de planeet te brengen. Voor mij is deze game enorm verslavend. Steeds opnieuw bouw ik de gekste raketten om te kijken wat ermee zou gebeuren, dit afgewisseld met het echte werk om degelijk rond een baan van de planeet Kerbal te raken of zelfs naar een andere planeet te reizen. Momenteel slaag ik er enkel in om een baan rond  Kerbal te raken, om vervolgens veilig terug te keren. Nu is het tijd om te experimenteren en te oefenen om in een baan rond een andere planeet te raken, en eventueel zelfs te landen. Ik weet voorlopig dus wel wat te doen!

Vervolgens vond ik het tijd om toch even af te wisselen, waarna ik toch maar even mijn PlayStation 5 heb aangezet om vervolgens de PlayStation 4 game, Fairy Tail te starten. Een game over één van mijn favoriete anime’s. Meestal ben ik wat terughoudend om zulke games te spelen, zeker gezien deze niet altijd van de beste kwaliteit zijn. Echter heeft de review van Kevin over deze game mij overtuigt deze toch eens een kans te geven. Hoewel er veel betere games zijn in het RPG-genre heb ik mij tot nu toe best goed vermaakt met deze titel. Dankzij de bekende personages en de originele Japanse voicecast waan je je snel in de anime. Hierdoor voelt het aan alsof jij zelf enkele details kan beleven die niet in de anime zijn getoond. Ik zit momenteel nog maar in de tweede chapter,  dus ik heb nog wel een weg te gaan, maar deze zal ik met veel plezier verder verkennen.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password