De week van Gamebrain [#77]

Heeft iedereen zich geamuseerd met de verlengde herfstvakantie? Misschien heb je wel langer vrij gekregen van de school. Misschien ben je thuis moeten blijven om op je kinderen te letten. Hoe het ook zij, het waren weer 2 weken die bijdroegen aan het vreemde jaar dat 2020 voor ons allen is. Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven en de week van gamebrain is er daar 1 van. 

Kevin

Ik heb de voorbije weken nog uitgekeken naar een paar titels. Helaas heb ik hier slechts 1 titel van in huis gehaald. Waarom helaas? Ik heb dan wel volledig zelf in de hand wat ik aankoop of niet, maar mijn backlog beïnvloeden mijn keuzes en prioriteiten natuurlijk wel. Waar keek ik dan vooral naar uit? Wel, de release van ‘The legend of heroes: Trails of cold steel 4’ is nu al even uit maar de winkels mogen nog even wachten eer ik deze aankoop en toevoeg aan mijn collectie. Sowieso is deze titel het waard om nog eens te bespreken op de site dus daar horen jullie zeker nog meer van. Zeker na het succes van de vorige 3 delen. Dat doet me eraan denken. Enkel ‘The legend of heroes: Trails of cold steel 3’ is besproken in een review. Misschien is het tijd om de andere delen ook eens in de spotlights te zetten.

Daarna heb ik deze week wel nog een aankoop gedaan. Ik heb de Sony exclusieve titel ‘Spider-Man’ meermaals aangehaald in de week van gamebrain aangezien ik hier zoveel plezier aan heb beleefd. De titel pronkt in mijn collectie met een platinum trofee langs zijn naam en de opvolger ervan prikkelde nog geen klein beetje mijn interesse. De game steekt ondertussen al even in mijn console, hij heeft de FF7 Remake succesvol naar achter geschoven, en houdt me volledig in de ban. Willen jullie een uitgebreidere bespreking van de game? Geen probleem, die lezen jullie waarschijnlijk erg snel op de site.

Jimmy

Ook deze week heb ik verder gedaan met Assassin’s Creed Odyssey, het einde komt snel naderbij, al heb ik best nog wel wat te doen. Ondertussen heb ik in de game deelgenomen aan de Olympische Spelen. Dit met succes want mijn personage heeft hier zeer succesvol aan deelgenomen, en is naar huis mogen gaan met goud! Tussen de spelen door heeft ze ook nog wel even haar normale werk uitgevoerd en een moordje of twee gepleegd. Het hoort er nu eenmaal bij natuurlijk.

Het is deze week niet bij Assassin’s Creed Odyssey gebleven. Ik had namelijk ook nog twee reviews af te werken. De eerste van die games was Need for Speed: Hot Pursuit: Remastered. Een game die ik in 2010 al met veel plezier heb uitgespeeld. Ook nu heb ik weer plezier gehad aan het herbeleven van deze game. Deze zal ik tussendoor al de verhalende games nog vaak weer oppikken.

De tweede game die heb mogen reviewen de afgelopen week was Bright Memory. Een vrij korte game die alvast een blik geeft op het aankomende Bright Memory: Infinite voor Xbox series X|S. Ondanks diens korte lengte heb ik mij net iets teveel vermaakt met deze game. Het laat perfect zien waartoe één persoon in staat is als die zich toelegt op de ontwikkeling van een game. Door het spelen van deze titel kan ik ook amper nog wachten tot Bright Memory: Infinite verschijnt. Helaas zal ik nog tot ergens volgend jaar moeten wachten. Gelukkig zijn er nog genoeg games om te spelen tot het zover is.

Niels

Ik heb me afgelopen week bijna uitsluitend bezig gehouden met Kingdom Hearts: Melody of Memory. Persoonlijk vind ik het een super game, grotendeels ook omdat ik het rhythm game genre graag speel. Het helpt dan ook wel dat er zeer weinig (toffe) games in dit genre verschijnen, en als er eens eentje verschijnt ga ik daar helemaal los op. Het ziet er ook niet naar uit dat ik snel ga stoppen met deze game, want ik heb nog heel wat high scores te zetten of te verbreken en een hele multiplayer ervaring nog te ontdekken. Helaas besef ik wel dat dit ten koste kan gaan van andere games die ik in tussen zou kunnen spelen, maar ach voor die paar levels die ik tussendoor ga spelen…

Verder heb ik ook al wat uren in de nieuwe DLC van Destiny 2 gestopt. Hoe mij dat bevallen is, dat lees je in de komende dagen wel 😉

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password