De week van Gamebrain [#73]

De herfst is al weer even in het land, de blaadjes vallen van de bomen, het weer wordt slechter, en nieuwe topgames beginnen weer te verschijnen vanwege de aankomende eindejaar periode! Kortom, het is weer een mooie tijd voor ons gamers! Dit betekent meteen ook dat onze redactie zich net als jullie weer vol storten op de nieuwste avonturen die onze virtuele hobby weet te bieden. 

Jimmy

Het is weer zover, de eindspurt naar het volgende jaar is weer begonnen. De eindejaar toppers beginnen weer te verschijnen, en de nieuwe consoles beginnen ook meer en meer te naderen. Dit betekent dat we weer mooie gaming tijden te gemoed kunnen gaan. Voor mezelf betekend dit echter ook een drukke periode op het werk, want er zijn natuurlijk veel grote game releases op komst. Net zoals deze week, FIFA 21 is vrijdag verschenen, dus het was natuurlijk weer een zeer druk werk weekend; Desondanks heb ik toch een heel klein beetje kunnen gamen. Ik heb na het werk nog even de tijd gevonden om de laatste 2 missies van Mafia: Definitive Edition uit te spelen. Zoals uit mijn review vermoedelijk al bleek, heb ik enorm genoten van deze remake. Gelukkig heb ik voor de drukte Star Wars: Squadrons nog uitgebreid kunnen spelen vanwege onze review. Check deze zeker eens als je benieuwd bent naar deze titel, of als je fan bent van Space Combat Sims!

Niels

Ja lap zeg, ik wil jullie zo graag vertellen waar ik mee bezig ben maar moet het nog enkele dagen stilhouden. Jullie zullen komende week dus zeker weer wat interessante reviews en/of previews mogen verwachten 😉 Wil dat zeggen dat ik helemaal niets te vertellen heb? Uiteraard niet, ik heb ook nog wel wat andere dingen gedaan. Zo heb ik mij de Pikmin 3 Deluxe demo alvast eens gedownload, en jongens ben ik blij om eindelijk nog eens een Pikmin game te spelen. Ok, ik heb hem enkele jaren terug al gespeeld op de WiiU, maar destijds heb ik hem niet helemaal uitgespeeld. En na het spelen van de demo heb ik echt wel zin om de full game te spelen en deze keer door te zetten!

Verder heb ik vandaag ook eindelijk nog eens met onze D&D/WFRP groep kunnen afspreken om een van onze campagnes verder te spelen. Helaas nog steeds niet aan de tafel, met alle snacks die er bijhoren, maar wel virtueel over Discord in combinatie met een website speciaal hier voor, de roll20 website. Voor de mensen die trouwens even helemaal verloren zijn bij het lezen van die 2 termen, het gaat om Dungeon & Dragons en Warhammer Fantasy Roleplay. Beide dus role-playing spellen die normaal gezien gespeeld worden met pen en papier. De achterliggende mechanics zijn trouwens in veel van onze geliefde RPG’s gebruikt om allerlei dingen te berekenen, zoals bijvoorbeeld schade die je toebrengt of krijgt en de beslissing of je effectief raakt slaat. Maar wat ik dus wil meegeven, als je ook in een D&D, WFRP of andere role-playing groep zit is roll20 (in combinatie met Discord) een leuk alternatief waardoor je in deze tijden alsnog samen kan spelen!

Kevin

De ene zal het zijn opgevallen, de andere zeker niet. Mijn laatste 3 reviews waren allemaal topgames. De laatste toevoeging aan de lijst deze week was Crash Bandicoot 4: It’s about time en is zo’n game die gewoon past in deze tijd van het jaar. Wat meer binnen zitten, wat donkerdere dagen, wat regen links en rechts… Ideaal weer om zo’n game op te starten waarvoor je wat skills moet trainen. Hoe ver ben ik dus ondertussen gekomen met deze topper? Wel, exact op het punt waar ik was toen ik de review schreef… HOE??? Wel, zoals ik zei had ik mijn laatste 3 games echte knallers in mijn handen en probeer ik eerst de ene game uit te spelen eer ik mijn aandacht richt op de volgende.

Welke game probeer ik dus eerst uit te spelen? Wel, Nexomon – Extinction was een onverwacht succes in mijn lijst en verdient op dit moment mijn volledige aandacht.  Ik ben van plan deze game uit te spelen tot in het uiterste. Als ik het goed bekijk moet ik hiervoor alle 381 Nexomon vangen, alle andere trainers 2 keer verslaan en alle locaties bezoeken. Hoe eenvoudig dat dit ook klinkt, het belooft om een uitgebreide, uitdagende en vooral leuke bezigheid te worden. Eind deze maand komt er nog een game uit die ik waarschijnlijk in huis zal halen. Als RPG-liefhebber sta ik wel te springen voor het vierde deel van ‘The legend of Heroes: Trails of cold steel’. Ik ben benieuwd of deze afsluiter van de franchise kan waarmaken waar  de vorige delen zo succesvol naar hebben opgebouwd.

Jimmy
Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password