De week van Gamebrain [#63]

Ondertussen is de tweede golf goed aan de gang en is het eigenlijk raadzaam om zo min mogelijke uitstappen te doen buitenshuis. Gelukkig voor ons gamers dus, weer een goed excuus om wat extra uurtjes met onze geliefde games door te brengen! Ook de redactie benut die extra tijd voor de backlog weer wat verder te trotseren.

Niels

Deze week stond in het teken van één specifieke game, namelijk Paper Mario: The Origami King. Zoals je waarschijnlijk al in mijn review hebt kunnen lezen, was ik erg positief over deze game. En dat bleef ik ook, helemaal tot het einde van het spel. Ik heb me geweldig weten te amuseren en ging dan ook voor de volle 100% door alle niet-bodemloze putten op te vullen met confetti en alle toads, ?-blokken en verborgen schatten te vinden. Ook al de in-game trophies heb ik uiteindelijk gehaald door in de training kamer alle puzzelrondes af te werken en zoveel meer. Wist je trouwens dat er een leuke extra te zien is in het filmpje na de laatste baas als je alles 100% hebt gehaald? Het is niet heel veel speciaals, maar toch een leuke beloning voor het harde werk.

Maar nu, wat ga ik nu toch maar spelen? Zo een grote backlog, zoveel games die roepen om gespeeld te worden. Ondertussen hebben games zoals Indivisible zich een plaatjes op de backlog gewonnen. Veel keuze hebben kan goed zijn maar ook de keuze veel te moeilijk maken. Een mogelijkheid is om de Yakuza reeks nog eens verder te spelen, of zou ik toch niet eens kijken om er nog een kortere (platformer) game tussen te nemen, zodat die stapel wat kleiner kan worden… Spider-Man, stop met zo naar mij te staren!

Nolan

Iedereen kent wel iemand dat af en toe eens een impulsieve aankoop doet. Zo ook één van mijn beste maten die Hunt: Showdown heeft gekocht omdat de trailer er “best wel graaf” uitzag. Na mij natuurlijk te overtuigen om dit ook te kopen, hebben we eigenlijk niets anders meer gedaan dan dit. Voor wie deze game niet kent. Hunt: Showdown speelt zich af in het Wilde Westen, waar een zombieplaag heelder dorpen heeft omgelegd en veranderd in spooksteden overrompeld door zombies. Als een hunter speel je in een team van 1 tot 3 spelers die aan de hand van clues een bepaald doelwit moeten vinden, vermoorden en extracten. Natuurlijk is uw team van hunters niet het enige team dat op zoek is naar deze bounty. zij zullen er alles aan doen om jou te stoppen en de prijs voor zichzelf te nemen. Klinkt allemaal wel leuk, maar deze game is super frustrerend dankzij zijn permadeath. Hiermee wil zeggen dat als je vermoord wordt door een zombie of andere speler, dat je al je voortgang met deze hunter kwijt bent en een nieuwe moet aannemen. Wanneer je dus uit het niets een kogel door je lijf krijgt van een ander team, kunnen er al wel eens vuile woorden vallen. Maar een winst smaakt dan oh zo veel beter. Voor de moment zijn we nog aan het proberen om voor de platinum te gaan, maar er zijn hier en daar wel wat trophies die hiervoor een stokje kunnen steken. Hierbij denk ik dan aan een andere hunter te vermoorden door een hamer naar hem te gooien en vijf hunters op level 50 te krijgen. Maar zolang we het nog niet beu zijn, blijven we hiervoor gaan.

Jimmy

Deze week heb ik niet zeer uitgebreid kunnen gamen. De schuldige hiervan is het review exemplaar van Destroy All Humans! Deze heb ik begin van de week ontvangen, waardoor ik mij enkel en alleen in deze game heb verdiept. Ik heb ondertussen de game bijna uitgespeeld, inclusief de vele challenges die je na de missies kan spelen. Erg veel mag ik momenteel nog niet vertellen. Maar de details kunnen jullie vanaf morgen avond in onze review lezen! Wat ik natuurlijk wel al mag melden is dat ik mij al zeer goed heb vermaakt met deze titel!

Destroy All Humans! review

Kevin

Mijn week was best boeiend op gamevlak. Niet alleen heb ik Sword Art Online: Alicization Lycoris uitgebreid gespeeld en besproken in mijn review. Ik heb de kans gekregen om een game te testen en jullie te voorzien van een uitgebreide review op de release. Welke dat dit is en hoe de game me bevalt zullen jullie volgende week lezen. Deze week staat bijna volledig in het teken van SAO. Deze game, die jammer genoeg even opzij staat om de volgende game uit te proberen, zal nog vele uren van mijn leven opeisen. Daarbij las ik vandaag dat er een update gepland is die enkele bugs en de laadtijden zal behandelen. Persoonlijk heb ik geen bugs gemerkt tijdens mijn speeltijd maar het is altijd leuk dat mogelijke problemen worden opgelost voordat ik er zelf problemen van ondervind.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password