De week van Gamebrain [#55]

En zo zijn we weer een weekje verder. Een weekje meer de tijd om te spelen wat we al hadden en een week dichter bij de games die gaan uitkomen. Ongetwijfeld heeft iedereen genoeg om te spelen en zijn de gamesessies tot de laatste minuut gevuld met toptitels en minder populaire pareltjes. Welke bij ons de voorkeur geniet op het moment lees je weer hier.

Kevin

Vorige week gaf ik aan het einde van Sakura Wars te naderen. Ondertussen heb ik het verhaal uitgespeeld en alle tegenstanders in de subgame ‘Koi Koi Wars’ vrijgespeeld en verslagen. Ik had vorige week al ingeschat dat ik een tweede playthrough nodig zou hebben om de platinum trofee te kunnen behalen. Dit blijkt volledig te kloppen en is wat momenteel mij vooral bezig houdt. Of dit tegen volgende week lukt, lees je dan wel weer. Verder kan ik natuurlijk eindelijk teruggrijpen naar al die andere toptitels waar ik al menig uren aan heb gespendeerd. Momenteel ben ik daarom terug volop bezig met Trials of Mana. Deze RPG, die trouwens ook minstens een tweede playthrough nodig zal hebben voor de platinum trofee te kunnen behalen, lonkt wel vaker naar me van op mijn startscherm. Bij deze game heb ik echter nog geen idee wanneer ik door het verhaal uit zal zitten. Ik laat het natuurlijk gewoon komen zoals het komt en geniet van het verhaal met al zijn kronkels en plooien.

Dylan

Tijdens de lockdown heb ik voornamelijk veel bezig gehouden met Call of Duty: Warzone en Final Fantasy 7 Remake. Ik ben ondertussen 20 uur ver in deze game en begin stilaan het einde te naderen. Final Fantasy blijft me telkens weer verrassen met elementen die ik niet had verwacht in vergelijking met de originele game. Meestal doe ik ook alle side quests voor alles uit de game te kunnen halen maar de laatste reeks heb ik toch maar overgeslagen, omdat ik meer snakte naar het verhaal dan deze side quests. En als mijn Warzone buddy online is dan verdiepen we ons in de cultuur van Verdansk. Zonder al te veel op te scheppen merk ik ook wel dat we er beter en beter in worden. Een win zat er helaas nog niet in maar we hebben toch al de tweede plaats enkele keren gehaald!

En sinds deze week heb ik mijn account van League of Legends nog eens van onder het stof gehaald. Man, wat is daar veel veranderd zeg! Maar het blijft wel een leuke game als je wat competitief bent aangelegd. En, het is volledig gratis. Dus als je je verveelt en je hebt een iets of wat deftige PC, try it out!

Jimmy

Zoals ik ook twee weken geleden al wist te vertellen, heb ik mij voornamelijk beziggehouden met  Assassin’s Creed Origins. Deze game heb ik enkele dagen geleden alweer uitgespeeld. Al moet ik toegeven dat ik niet alle side-quests heb uitgespeeld. Om eerlijk te zijn stoorde het mij ook dat je er toch verplicht een deel van moest doen om hoog genoeg in level te zijn voor enkele main quests. Op zich heb ik geen problemen met side-quests te doen – integendeel zelfs – , maar veel van de side-quests waren nogal saai en deze manier van levelen was zeer duidelijk bedoeld om de game artificieel langer te maken. Hoewel ik mij best heb vermaakt met AC Origins is deze voor mij persoonlijk toch één van de mindere delen uit deze reeks. Geef mij maar de oude manier van spelen, al moet ik eerlijk zijn, het gevechtssysteem in Origins is een grote verbetering tegenover de oudere games.

Hoewel ik twee weken geleden zei dat ik na Origins aan Assassin’s Creed Odyssey zou beginnen, is het toch een andere game geworden. Ik had het gevoel dat het een beetje teveel van hetzelfde zou worden, dus ben ik maar begonnen aan Yakuza 0. Wanneer ik deze uit heb zal ik echter wel aan Assassin’s Creed Odyssey beginnen. Ook Yakuza 0 stond al een tijdje op mij te wachten, dus dit was de perfecte keuze om eerst even uit te spelen. Nu ja , “even”, het gaat hier natuurlijk wel om een uitgebreide game. Maar dat zal de pret niet onderdrukken, ik hou best wel van lange games als het verhaal en de gameplay goed zijn. Gelukkig beschikt Yakuza 0 over een zeer goed en uitgebreid verhaal en blijkbaar ook zeer verslavende gameplay, want ik heb steeds weer moeite om te stoppen met spelen wanneer ik aan deze game begin. Momenteel ben ik bij chapter drie aan,beland, en heb ik kennis gemaakt met het tweede hoofdpersonage. Er staat mij dus nog een lange weg voor de boeg, maar ik voel nu al dat ik van elke seconde zal genieten.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password