De week van Gamebrain [#54]

Het mooie weer en de soepelere regels zorgen ervoor dat we allemaal wat meer buiten zitten. Een wandelingetje hier, een fietstochtje daar. Het is immers belangrijk om wat te bewegen en gezond door het leven te gaan. Ook zullen velen van onze lezers, net zoals ons, stilaan terug aan het werk moeten en daardoor terug evenwicht zoeken tussen werk en ontspanning. We kunnen natuurlijk de toekomst niet voorspellen en bespreken, dus doen we dat maar met het verleden. Zo zag de afgelopen week uit voor de mensen van Gamebrain.

Kevin

Vorige week haalde ik aan dat ik nog 1 dungeon moest doorkruisen van Pokémon Mystery dungeon om het spel uit te spelen. Geloof het of geloof het niet, maar diezelfde avond heb ik dat ook effectief gedaan. Als ik iets negatiefs moet zeggen over het spel, dan is het wel dat je de kans om te evolueren pas krijgt als je het verhaal hebt doorlopen. Ik heb niet vaak de drang om een spel verder te blijven spelen nadat ik het verhaal heb doorlopen. Pokémon Mystery Dungeon bied je dan wel de kans om eindelijk te evolueren, veel te verkennen en nieuwe pokémon in je team te krijgen, maar zonder motiverend verhaal vind ik niet zoveel aan een dungeon crawler. Hoewel er dus nog veel opties en locaties te verkennen vallen in het spel, is het spel naar mijn gevoel uitgespeeld.

Daarnaast spendeer ik zowat al mijn PS4-tijd aan Sakura Wars. Volgens de trophies nader ik de laatste stukken van het verhaal. Ik heb ondertussen wel begrepen dat ik 2 playthroughs nodig zal hebben om de platinum trophie te verdienen. Op zich zal dit met deze game erg vlot gaan. De game bied je de kans om zoveel te skippen dat je, als je eenmaal weet wat de inhoud is van de gesprekken, er een relatief kort spel van kunt maken. Als ik deze week wat tijd kan vrij maken om te gamen is de kans reëel dat ik volgende week de platinum trophy binnen zal hebben.

Niels

Jawel, het is me dan toch gelukt. Enkele avonden geleden zag ik dan toch de melding van mijn platinum trophy in God of War! Ik moet zeggen, het spel heeft me aangenaam verrast. In het begin was ik wat sceptisch en miste ik toch dat oude God of War gevoel, maar uiteindelijk wist deze nieuwe gameplay en manier van spelen mij te overtuigen. Toch bleef ik de oude Kratos missen, de groteske boss battles en brutale finishers. Het is niet dat er hier geen in zitten… echter wat te weinig naar mijn smaak. Maar dat heeft toch de pret niet kunnen drukken, en met veel plezier heb ik elk hoekje van Midgard (en alle andere beschikbare realms) doorzocht op mijn tocht naar de platinum!

Eenmaal dat einde gehaald te hebben, was het tijd om wat nieuws te zoeken om die gigantische backlog wat te temmen. Ondertussen is Mega Man Zero al voor de bijl gegaan en ga ik mij binnenkort aan de vervolgen wagen op de handig gebundelde Mega Man Zero / ZX Legacy Collection. Verder heb ik mij bezig gehouden met een erg smakelijke game om te reviewen, eentje van Belgische bodem dan nog wel. Over enkele dagen kan je daar de review van checken. Oh en vandaag heb ik ook eindelijk Flipping Death uitgespeeld. Dit is een erg leuke 2D platform/puzzle game waarin jij, dankzij de zeis van niemand minder dan de dood zelve, vanuit het rijk der doden kan switchen naar de wereld van de levenden. Enfin, je kan bezit nemen van objecten en de mensen die het vast hebben op deze manier manipuleren. Het spel stond al langer op mijn radar, en ik ben blij dat ik eindelijk door deze humoristische platformer ben gegaan! Het is absoluut geen lange game, maar de charmante artstyle, humor en leuke gameplay zal je zeker enkele uren weten te entertainen. Maar aan alle mooie dingen komen een einde, dus op naar de volgende dan maar weer.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password