De week van Gamebrain [#51]

Als alles goed verloopt, krijgen we binnenkort een versoepeling van de lockdown. Terug gaan werken, terug naar de scholen en in beperkte maten terug met familie en vrienden kunnen afspreken. Voor velen een verademing, maar het brengt toch wel een deadline mee voor de mensen die eindelijk hun backlog wat konden inhalen. Of dat bij Gamebrain al een beetje gelukt is, kan je hieronder verder lezen. 

Jimmy

Deze week stond voor mij volledig in het teken van Final Fantasy VII Remake. Maandag lag de game op mij te wachten in mijn brievenbus, dus heb ik deze snel geïnstalleerd en ben ik onmiddellijk beginnen spelen. Ik heb de originele FFVII enorm veel gespeeld, al sinds de oorspronkelijke release in 1997. Die game is één van mijn all time favoriete games, dus mijn verwachtingen waren dan ook enorm groot. Gelukkig wis ik reeds van mijn speelsessie op Gamescom vorig jaar dat deze game vermoedelijk een waardige remake ging zijn. En dat is het ook! Het is lang geleden dat een game mijn aandacht zo heeft weten op te slorpen. Ondertussen heb ik Aerith al mogen verwelkomen in mijn party en zit ik ongeveer net iets over de helft van deze game. Ik zal komende week dus niet veel anders spelen dan deze remake!

Nolan

Nieuwe week, nieuwe platinum. Althans, daar streef ik toch naar. Gecombineerd met werken en huishouden zit dat er niet altijd in, maar deze week mocht ik er toch weer een nieuwe verwelkomen. Eindelijk ben ik op level 25 geraakt op Killing Floor 2 en is deze 100% ook weer binnen. Hoewel het net iets langer duurde dan ik gehoopt had, heb ik mij toch nog redelijk geamuseerd met deze game. Op naar de volgende dus. Neen, ook deze keer lukt het mij niet om Thief terug op te starten. Op aandringen van mijn vriendin ben ik nu namelijk begonnen aan wat volgens mij één van de meest cryptische games van de laatste jaren is. Death Stranding is een streling voor het oog, maar toch zit ik soms meer verward naar mijn scherm te staren dan vol bewondering. Wie niet weet waarover deze game gaat, ga ik toch moeten teleurstellen, want op het moment van schrijven ben ik zelf nog niet helemaal zeker wat de bedoeling is. Buiten het leveren van mijn pakketjes heb ik mij hier vooral nog maar bezig gehouden met de foto modus. De wereld, die gebaseerd is op Ijsland is te mooi om niet te fotograferen. Denk daar nog prachtige muziek bij en je hebt een spel waarin je al uren verliest, kijkend naar de prachtige omgeving.

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password