De week van Gamebrain [#50]

Hoe ver zitten we allemaal met onze backlog? Of zijn we nog allemaal bezig met de toptitels die tegenwoordig op de markt komen? Het zijn geen makkelijke tijden voor velen van ons maar we proberen er het beste van te maken en de positieve kant in te zien. De voorbije dagen kwam de zon er al mooi door maar dan nog blijven we aanraden om binnen te blijven en de richtlijnen van het moment te volgen. Dit zeggen we niet alleen als volleerde gamers maar als bezorgde medemens. Dus los van alle richtlijnen en aanbevelingen overlopen we hier even de afgelopen gameweek.

Kevin

Ik vrees dat mijn backlog nooit weggewerkt zal raken. Ik heb immers nog een ruim aanbod aan retro consoles en games maar ook nog een grote backlog van de huidige generatie. Mijn retro collectie krijgt de laatste dagen trouwens terug mooi veel aandacht en liefde. Zo heb ik één van mijn lievelingsconsole, en misschien wel een persoonlijke favoriet retropronkstuk, verplaatst van mijn gameroom naar mijn woonkamer. Wie van onze lezers kent de Vectrex console van MB? Deze console uit de jaren 80 heeft zijn fanbase wel bij de retroverzamelaars maar is niet zo gekend bij het jonger publiek. Ik vind het echter een topper waar ik nog graag meer games en materiaal van zou vinden. Het is altijd leuk om een doel te hebben als retrocollector. Dat geeft toch altijd dat beetje meer voldoening en motivatie om rond te zoeken. Om deze console wat meer liefde en aandacht te geven bij onze lezers kun je mijn retrospective van de console en zijn opties terugvinden op onze site. Kijk er dus alvast naar uit.

Verder heb ik mijn liefde voor de Nintendo Switch verder laten openbloeien sinds ik de controller in de vorm van de oude SNES-controller heb. Met de beste wil van de wereld valt de standaard Switch-controller niet comfortabel in mijn handen. Dit zorgde ervoor dat ik niet al mijn games evenveel kansen gaf. Ik moet zeggen dat ik, sinds ik speel met mijn nieuwste aanwinst, bijna al mijn games terug een kans heb gegeven en aanzienlijk meer speelplezier ervaar. Who would have guessed… De game die het meeste aan bod komt op dit moment is nog steeds Pokémon Mysterie Dungeon. Deze luchtige dungeon crawler was perfect wat ik nodig had op het moment. Lekker luchtig maar toch geboeid gebieden verkennen en opnieuw een kans geven om verder en meer te bereiken is een leuke afwisseling als je even teveel zware, intensieve, meeslepende games hebt doorlopen. Natuurlijk keer ik nog regelmatig terug naar mijn PS4 waar ik afwissel tussen Pirate Warriors 4 en de FF7 Remake.

Niels

Ik had een tijdje terug verteld dat ik bezig was met de Yakuza reeks. Ik ben er nog steeds mee bezig, of nog steeds met Yakuza 0 in ieder geval. Maar ik geraak zo gemakkelijk side-tracked en had dus zin in even wat anders. Dat anders was niets minder dan de Medievil port op PS4. Het prikkelde eigenlijk al sinds de release om deze te spelen. Het was zeker een leuk tussendoortje, en de platinum trophy popte ook na niet al te veel uurtjes werk. Nog steeds blijft dit een erg leuke en simpele game, en aangezien hij niet zo heel duur staat zou ik het zeker een kans geven!

Ik heb geprobeerd nog wat trophies te hunten voor de FFVII Remake, maar ik kreeg me er niet aan toegezet helaas. Niet omdat ik het spel beu ben, wel omdat die backlog steeds op me roept. God of War kijkt met hongerige ogen naar mij, misschien is het tijd om eerst die game eindelijk eens te doorploegen. Daarna kan ik nog altijd verder gaan met Yakuza 0, tenzij ik weer op een andere game stoot in een van mijn kasten natuurlijk zoals die Persona 5 die ik daarnet tegen kwam…

Nolan

Deze week eindigde voor mij het grindfest genaamd “My Hero One’s Justice 2”. Toen ik een tijdje terug een review had geschreven, leek het alsof de platinum trophy voor deze game voor het oprapen viel. Deze bleek echter nog een goede 40 uur te duren. En ik moet toegeven, 40 uur van hetzelfde begint na een tijd toch serieus tegen te steken. Gelukkig hebben we in een periode als dit niet veel anders te doen en popte deze platinum toch ook weer mooi op mijn scherm. Hoewel ik nooit zal begrijpen waarom games als dit, die op een goede 20 uur zijn uitgespeeld, toch nog zoveel uren vragen voor de 100%.

Tijd dus om mijn stapel backlogs verder weg te werken. Hoewel ik nog altijd bezig ben met Thief, is mijn tijd deze week toch vooral gegaan naar een iets simpeler spel, genaamd Killing Floor 2. Een zombie survival shooter, waarbij je wave na wave hordes aan zombies moet neerknallen. Dit kan solo, of online met vrienden. De reden waarom ik deze game koos, was vooral omdat ik nog maar 3 trophies verwijderd was van de platinum. Aangezien deze niet zo heel bekend is in mijn vriendenkring, ben ik deze dan maar solo aan het behalen. Het spel zelf heeft zijn charmes, maar ik denk dat het met vrienden toch net iets plezanter was geweest.

Jimmy

Ik heb ondertussen de main story van The Witcher 3 uitgespeeld. Net zoals de voorgaande weken is dit de game waar ik mijn tijd het meest aan besteed heb. Toch eindigt het hier niet bij, want momenteel ben ik aan de laatste quests bezig van de Blood & Wine DLC. Een DLC die – zoals verwacht – best leuk blijkt te zijn, zeker gezien je hier een nieuw land betreed. Dit gebied lijkt echter wel op een sprookjeswereld, ze is mooi met prachtige omgevingen en vergezichten. Helaas is niet alles zoals het lijkt, of misschien maar goed, anders had men daar natuurlijk geen Witcher nodig.

Toch mocht niet enkel The Witcher eraan geloven. Ook Forza Horizon 4 heeft menig uur mijn aandacht verkregen. Zeker gezien één van men vrienden de game ook heeft gekocht, want dan moeten we toch meedoen natuurlijk! Hierdoor heb ik weer een groot deel online kampioenschappen uitgereden met enkele wins en nog wat gemixed resultaat. Verder zijn we ook nog de co-op challenges aan het uitrijden zodat hij snel wat leuke wagens en wat cash te pakken krijgt. Zelf heb ik de game best al veel gespeeld, dus maak ik af en toe een wat vreemde wagen om mee te racen. Deze keer was het de beurt aan een truck! Het rijdt voor geen meter, maar leuk is het wel!

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password