De week van Gamebrain [#48]

Er is weer een weekje gepasseerd volgens onze kalender. Dit wilt zeggen dat we weer gaan overlopen wat de afgelopen week ons heeft gebracht. Nu het goede weer zo stilaan zijn opmars maakt is het fijner om ook wat tijd in de buitenlucht door te brengen. Natuurlijk doen wij dat, in deze tijd, volgens de nodige en gevraagde richtlijnen en procedures en hopen we nog steeds dat ook onze lezers hier trouw aan blijven. 

Kevin

Je hebt hem waarschijnlijk zien passeren: mijn review van One Piece: Pirate Warriors 4. De anime van de reeks is één van mijn wekelijkse vaste hoogtepunten en brengt met zich mee dat ik ook van de games hoge verwachtingen meedraag. De vorige Warriors game van deze reeks was in mijn ogen een pareltje. Dat maakt het ook wat moeilijker om aan een nieuwe game te beginnen met nieuwe aanpak en mogelijkheden. Ongetwijfeld kent iedereen het gevoel wel. Je speelt een sequel, merkt de veranderingen op en merkt dan dat je de oude mogelijkheden opeens mist. Nee? Misschien ligt het aan mij. Hoe dan ook, bij deze game had ik dit gevoel wel. De game speelt leuk en draait nog regelmatig warm in mijn console maar toch knaagt er af en toe een zeker gemis. Ik heb al effectief mijn copy van Pirate Warriors 3 terug bovengehaald om te kijken of mijn nostalgisch gevoel even mooi is als ik het in de praktijk zou zetten.

Over nostalgie gesproken: Kijken we allemaal een beetje uit naar zekere remakes die er aan staat te komen? Ik deel dit gevoel tussen 2 games: Final Fantasy 7 remake en Trials of mana. Beide zijn RPG’s waar ik enorm naar uitkijk en bijna jammer vind dat ze in dezelfde maand uitkomen. Ik zou voor beide games een week eenzame opsluiting willen ervaren zodat mijn focus volledig naar de game kan gaan. In onze volgende week van gamebrain kan ik hopelijk al wat screenshots toevoegen van FF7 aangezien ik de game dan zelf vol passie en overgave zal spelen.

Jimmy

De afgelopen week heb ik mij vooral in horrorsferen ondergedompeld met Resident Evil 3. Dit natuurlijk vanwege onze review, en uiteraard ook omdat ik deze game zelf wou spelen. Ik heb de game vanwege zijn lengte natuurlijk al uitgespeeld, vermoedelijk zal ik één van de dagen nog eens een run doen op hogere moeilijkheidsgraad. Ik had de game net iets te snel uitgespeeld naar mijn zin, dus een tweede run kan mogelijks mijn honger naar meer stillen.

Tussen mijn Resident Evil 3 speelsessies door heb ik ook samen met wat vrienden regelmatig Rainbow Six Siege gespeeld. We hebben nu een redelijk vast team, waardoor we goed op elkaar zijn ingespeeld. We weten wat we van wie mogen verwachten, en dat merk je wel aan onze resultaten. Momenteel spelen we voornamelijk casual, waar we best wel wat wins weten te scoren. Binnenkort gaan we  een uitstapje doen naar ranked matches. Hopelijk gaan deze net zo goed!

 

Niels

Is er al weer een week voorbij? Alle dagen beginnen zowat op elkaar te lijken. In ieder geval krijg ik heel wat gegamed door dat altijd binnen zitten. Ik heb vooral mijn tijd gestoken in mijn nieuwe review en preview. Hoewel ik eigenlijk Good Job al helemaal had uitgespeeld, ben ik er toch nog een hele tijd mee bezig geweest om betere scores te halen en alle kledingstukken te vinden. Was dit de moeite waard? Persoonlijk vond ik van wel, want het spel is zeker fijn genoeg om er mee bezig te blijven. Verder heb ik ook nog wat ondoden bespeeld in Immortal Wars: Vampire Clans. En natuurlijk heb ik elke dag braaf mijn eiland weer bezocht in Animal Crossing, want er is elke dag voldoende te doen om mij toch enige tijd bezig te houden. Zeker nu Pasen voor de deur staat, want hierdoor kan je overal op je eiland paaseitjes en nieuwe DIY recepten vinden! Als je me nu wil excuseren, ik zag weer een ballon over mijn eiland zweven.

Dylan

Ik heb deze week een review copy verkregen van Persona 5 Royal, een game die iedere liefhebber van JRPG’s of gewoon RPG’s moet gespeeld hebben. Hier zal volgende week mijn review van verschijnen. Persona 5 een paar jaar terug was al een schot in de roos maar ik kan je al vertellen dat de Royal versie je helemaal van je sokken zal blazen. Mijn originele playthrough duurde 110 uur en ik ben er helemaal klaar voor om er nog eens dikke 100 uur tegenaan te smijten! Laten we eerlijk zijn, we hebben toch niet veel beters te doen nu. Toch? De Corona crisis is uiteraard niet om mee te lachen maar voor mij was er toch een klein lichtpuntje in deze situatie: ik heb mijn pre-order copy afgelopen vrijdag al verkregen, dus enkele dagen vroeger dan de initiële release datum! En hier heb ik dan ook afgelopen weekend wat uurtjes ingestoken. Eén ding is zeker, de game is ge-wel-dig! Maar daar gaat onze Niels binnenkort veel meer over kunnen vertellen in zijn uitgebreide review die er zit aan te komen.

 

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password