De week van Gamebrain [#43]

Voor de derde week op rij trotseren we een storm. Gelukkig blijven we veilig binnenshuis met en voor onze favoriete hobby. Je zou bijna verwachten dat we iets aan onze backlog konden doen. Voor sommigen van ons is dit inderdaad het geval maar anderen houden zich onverbiddelijk bezig met de nieuwe releases. We blijven ervan overtuigd: de game-industrie heeft enorm veel te bieden en breidt alleen maar uit. 

Jimmy

Net zoals twee weken geleden heb ik mij vooral bezig gehouden met The Outer Worlds. Ondertussen zit ik toch al een aardig stukje in het spel. Deze keer ben ik bezig geweest met een verborgen lab te ontmantelen, en al diens geheimen bloot te leggen. En dit terwijl ik tegelijkertijd ontsnapte experimenten heb wezen uit te schakelen. Dat was trouwens niet het enige dat ik moest doen in dit lab. Ik moest ook de security guards en een groep raiders zien om te praten zodat ze elkaar niet zouden uitmoorden. En dit enkel en alleen maar zodat ik zelf plannen die de raiders uit dit lab hadden gestolen zou kunnen bemachtigen. iets dat mij uiteindelijk ook is gelukt zonder bloed te vergieten. Wat een goed gesprek allemaal niet kan doen!

Verder heb ik het weekend afgesloten door samen met wat vrienden enkele matchen Modern Warfare te spelen. Dat het mij deze keer best wel goed afging getuige het feit dat ik deze keer tot twee maal toe op eigen houtje de juggernaut te pakken heb gekregen. Normaal gezien haal ik deze met wat geluk wel eens uit een care package. Maar dit weekend lukte het eindelijk om deze zelf te pakken te krijgen. Hopelijk blijft me in de toekomst ook lukken.

Sasha

Deze week heb ik de tijd gehad om Darksiders Genesis uit te spelen. Er stonden mij nog ongeveer een kleine vier missies te wachten voor ik kon afrekenen met de eindbaas: Moloch. Ikzelf ben ook verslaafd aan achievements en trophies te halen op Xbox en PlayStation.  Dus dat maakt het altijd wel een uitdaging om zoveel mogelijk procent te halen op de games die ik speel. Bij deze game was ik dus bezig om 70.000 punten te scoren in de Arena modus voor het gouden armor van War te ontgrendelen. Ik kan jullie bij deze zeggen dat dit geen gemakkelijke klus was. Hierbij zijn mijn broer en ik samen in Co-op een kleine 45 minuten bezig geweest om dit te kunnen behalen.

Nadat ik Darksiders had uitgespeeld en achter me kon laten ben ik begonnen aan Warriors Orochi 4 Ultimate. Warrior games daar ben ik verzot op en ik heb dan ook al heel veel games van Koei gespeeld. Waaronder dus ook al Warriors Orochi 4, wat de eerste versie was. Nu is het de ultimate versie met extra levels en een extra modus. Die extra modus ga ik pas na het verhaal uitproberen omdat die een tikkeltje moeilijker is dan we gewend zijn. Vandaar dat ik me nu dus eerst terug in het verhaal stort.

Kevin

Ik ben vorige week iets vergeten te melden. Oplettende lezers zullen het wel hebben gemerkt: ik ben van 1 game overgeschakeld naar 3 andere games. Wat is dan met die DBZ game gebeurt waar ik zo uitgebreid mee bezig was? Wel, deze is volledig uitgespeeld en de platinum trofee pronkt op mijn scherm. Diezelfde oplettende lezer zal nu ook wel beseffen dat ik deze game niet bleef spelen voor deze trofee maar toen ik door het verhaal heen zat merkte ik dat er slechts een kleine inspanning nodig was om de game bij de platinum hoop te leggen. Dit heb ik dus moeiteloos en met veel enthousiasme bereikt. De game blijft, naar mijn mening, een aanrader voor iedere animefan.

Sindsdien zit ik terug in mijn oude routine. Wat is die ook alweer? Wel, al gamend wisselen tussen 2 of 3 games op evenveel consoles. Dus waar gaat mijn aandacht momenteel naartoe? Wel, deze maand heb ik ‘the bioshock collection’ op mijn PS4 gezet. De eerste bioshock, die me trouwens indertijd volledig in de ban had, heb ik op de Xbox 360 100% uitgespeeld. Ik las ooit eens dat de game, bij deze re-release, een graadje moeilijker was gemaakt en dus wat meer uitdaging kan bieden. Ik ben deze uitdaging dus aangegaan en heb de game onmiddellijk opgestart op de hoogste moeilijkheidsgraad. Ik kan niet ontkennen dat de uitdaging inderdaad hoger is dan indertijd. Bovendien heb ik het gebruik van de vita chambers gedeactiveerd om de uitdaging volledig te maken. Hoewel ik een casual en ontspannen gamer ben heb ik hierdoor de game al een paar keer gefrustreerd afgesloten. Desalniettemin kan ik alleen maar erkennen wat een topgame bioshock was en is.

Nolan

Deze week heb ik Devil May Cry even aan de kant gelegd en ben ik weer voluit met Sniper Elite 4 bezig. Niet omdat ik DMC beu ben gespeeld, maar eerder doordat er iemand uit een community waarin ik zit vroeg voor te helpen met een trophy. Nadat ik deze had geholpen, had ik de smaak van deze shooter weer te pakken en voor ik het wist was ik weer kogels door alle mogelijke organen van Nazi’s aan het knallen. De tweede reden waarom ik mij terug op dit spel heb gestort is gedeeltelijk ook de schuld van één van mijn collega redacteurs. Deze heeft namelijk de Zombie Army 4 mogen reviewen en heeft mij totaal doen verlekkeren op de horror versie van Sniper. Nog 2 levels uitspelen en dan alles nog op het moeilijkste niveau en dan kan ik ernaar uitkijken. Of het dan direct mijn volgende spel wordt weet ik nog niet, maar het is een grote kanshebber.

Verder heb ik mij deze week ook bezig gehouden met een review waar ik voor de rest nog niets over kan vertellen. Wat ik wel al kan zeggen is dat ze hier in huis nog nooit zo hard gelachen hebben met mijn falen. Ik zal nog heel veel moeten oefenen vooraleer ik dit spel onder de knie ga krijgen, maar zolang gaan jullie natuurlijk niet moeten wachten op deze review.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password