De week van Gamebrain [#42]

We hebben deze week te maken gehad met Chiara en Dennis. Zelfs de die-hard gamers onder ons zullen wel gemerkt hebben dat er buiten allerlei spullen van links naar rechts zwieren of zelfs terug. Dat was voor veel mensen ongetwijfeld nog meer reden om achter de consoles en pc te kruipen en los te gaan op allerlei games. Welke opvulling wij bij Gamebrain hebben gekozen voor tussen de 2 stormen lees je hier.

Kevin

Mijn gameweek bestond deze week uit 3 delen. Voor 2 spullen heb ik mijn PS4 warm laten draaien. Eerst en vooral ben ik nog steeds erg onder de indruk van Horizon Zero Dawn. Deze game met zijn uitgebreide opties, wereld, mogelijkheden en verhaal doen me echt meedromen en inleven in een sci-fi wereld. Toch kreeg ik deze week een kriebel naar een andere game uit mijn PS4 collectie. Na het plaatsen van mijn backlogartikel over Digimon Story: Cyber Sleuth vond ik het hoog tijd om het vervolg een kans te geven. Ook dit is geen nieuwe game maar wel een game die het waard was om eens in de spotlight te staan. Ik ben daarom ook van deze game van plan een backlogartikel van te schrijven. Kijk er dus gerust naar uit.

Daarnaast heb ik mijn Switch nog vast gehad voor een speciale game. Het is volgens mij een game die een uniek genre opvult zonder enig gezelschap in de categorie. Ik heb het hiermee over dr kawashima’s brain training. Ik heb nog nooit zo lang gewerkt aan een komende review. De game, die je dagelijks vraagt om te spelen, gunt je dagelijks echter slechts een paar minuten gameplay. Daarna geeft hij al aan dat je eigenlijk het nut van het spel hebt benut en je dus al hoort te stoppen. De game heeft nog wel andere opties zoals het spelen met een tweede persoon. Het is tot nu toe echter nog niet gebeurt dat ik iemand thuis uitnodig om samen Brain Training te komen spelen…

Sasha

Met het slechte weer van afgelopen week had ik natuurlijk genoeg tijd om wat te gamen. Mijn week begon zoals vorige week eigenlijk was geëindigd, met Forza Horizon 4. Nu heb ik wel iets anders gedaan dan online racen. Ik heb me namelijk verdiept in één van de DLC’s die de game aanbied, The LEGO Speed Champions. Hier is het net zoals bij de originele game dat je allerlei dingen kan uitvoeren of verzamelen. Bijna alle dingen heb ik kunnen doen zoals Speed zones, Speed camera, circuit race, sprint race, enzoverder. Enkel één element ligt me niet echt in de vingers en dat is Driften. Een paar auto’s heb ik uitgebouwd tot drift-auto’s maar zelfs dan lukt het me niet echt om perfecte scores te halen op de drift-parcours.

Ik was heel blij toen het vrijdag was, dan kon ik na lang wachten Darksiders Genesis: Nephilim Edition gaan halen. Ik ben een grote fan van de Darksiders serie, waardoor het wachten zeer moeilijk was. Dit keer hebben ze het wel iets anders gedaan, ze hebben deze game in een Diablo jasje gegoten. Maar dat maakt de gameplay niet minder leuk. Samen met mijn broer ben ik dit game nu in split-screen Co-op aan het kassen. En ik kan je vertellen  dat het een aanrader is voor iedereen die van Darksiders en Diablo houd.

 

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password