De week van Gamebrain [#41]

Wie in de week moet gaan werken of op de schoolbanken moet gaan zitten, weet dat je het favoriete game-uurtje maar van korte duur kan zijn. Daarom kijken we natuurlijk altijd uit naar onze vrije dagen of weekenden. Dit weekend wordt trouwens de eerste Belgische storm van het jaar verwacht, met de naam Ciara. Het perfecte moment dus om van dat game-uurtje een game-dagje te maken. Wat onze redactie tijdens zo een stormachtige dagen doet, kan je hieronder lezen.

Jimmy:

De afgelopen week heb ik mij vooral bezig gehouden met The Outer Worlds. Een game die mij best wel doet denken aan Fallout New Vegas. Niet verwonderlijk natuurlijk, want deze game is ontwikkeld door dezelfde ontwikkelaar. Zie The Outer Worlds bijgevolg dus maar als een Fallout-achtig game in space. Momenteel zit ik nog vrij in het begin van deze game, en ben ik voornamelijk bezig met de main quests. Toch weet de game mij ondertussen steeds vaker te verleiden tot het afwerken van de side quests. Ik raak in alle eerlijkheid steeds meer en meer afgeleid waardoor de main quest niet altijd wordt verdergezet. Ik vermoed dan ook dat er mij nog enkele zeer leuke momenten staan te wachten. Ik amuseer mij in ieder geval al goed met deze game!

Tot slot heb ik mijn week afgesloten met wat Forza Horizon 4 te spelen. En dit online samen met wat vrienden zoals onder andere Sasha hieronder. We hebben best wel wat kampioenschappen afgewerkt, waaronder best veel Dirt events die over verdacht veel asfalt beschikten… Gelukkig kunnen mijn wagens alles wel aan, en heb ik enkele keren een podium positie weten te bemachtigen. Helaas wel geen enkele eerste plek, maar dit komt vast wel weer terug na weer wat meer te oefenen.

 

Sasha:

Mag ik mezelf even voorstellen als nieuw lid van het team? Ik ben Sasha, 21 lentes jong, en een echte gamer in hart en nieren. Met een pint in de hand kan ik alles aan. Buiten sport is geen enkel genre mij onbekend. Horror games staan hoog aangeprezen in mijn collectie, angst staat dan ook niet in mijn woordenboek. Gamen laat me altijd even lekker wegdromen. ik kan trouwens ook enorm genieten van board- en kaartgames en de zwaardere muziekgenres zoals metal en rock.

Mijn week was al goed ingezet aangezien ik nog bezig was met Horizon Zero Dawn: Complete Edition. Ik had alle side quests al afgerond, dus ik was al vrij goed voorzien van wapens & armor. Door dit te doen had ik wel snel de indruk dat de verhaallijn best makkelijk was om doorheen te lopen. Maar daarom zeker niet minder leuk natuurlijk. Het verhaal sleepte mij nog altijd goed mee. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik deze game eindelijk na zo veel jaren eens gespeeld heb. Al baal ik er wel een beetje van dat ik net één Trophy heb gemist om de Platinum in ontvangst te kunnen nemen.

Dit is niet alles wat ik deze week heb gepresteerd. Nadat ik Horizon Zero Dawn had uitgespeeld, heb ik mij in een nieuw avontuur “proberen” te storten. Namelijk Death Stranding. Het verhaal nam me onmiddellijk mee, maar er was wel een groot minpunt voor mij. Na ongeveer de game een goede tweetal uurtjes gespeeld te hebben, of liever gezegd gezien te hebben, was het voor mij al wat teveel van het goede. Dit gegeven komt omdat je amper zelf iets kan spelen en meer van de tijd een meeslepende film of serie aan het bekijken bent net zoals bij Netflix.

Na deze tegenvaller is de week nog niet afgerond voor mij. Dus bij deze had ik mijn Xbox One nog eens opgezet en heb ik Forza Horizon 4 een tijdje zitten spelen. In het begin was ik wat op mezelf begonnen en de introductie zowat aan het doorspelen tot ik goed en wel in de menu’s van het game kon. Eens ik daar aangekomen was kon ik eindelijk met iemand eens een race game online gaan spelen samen. Iedereen had al vlug door dat mijn wagens nog niet echt goed waren uitgebouwd om met de grote jongens mee te kunnen scheuren. Vandaar dat ik nu kan beginnen om mijn autopark wat te verbreden en dan zullen we nog eens kijken wie er dan laatst over de finishlijn rolt.

Niels

Hey iedereen, het is weer een tijdje geleden dat jullie mij nog gehoord hebben. Buiten mijn reviews van de Kingdom Hearts 3 DLC en Tokyo Mirage Sessions #FE Encore heb ik eigenlijk bitter weinig kunnen gamen. Maar ik hoop zeker wel meer tijd te kunnen vrijmaken hier voor vanaf nu. En zo begon ik dus deze week ook met goede moed aan Yooka Laylee and the Impossible Layer. En jongens, ze hebben niet gelogen met de titel. Je begin namelijk je avontuur in de “Impossible Layer” en, tenzij je de dungeon vanbuiten kent én over de juiste skills beschikt, zal je redelijk snel het loodje leggen. Maar geen paniek, want je avontuur begint dan maar pas natuurlijk. Je krijgt de kans om extra hitpoints te vergaren in de vorm van bijen die als een soort van schild gaan dienen in de “Impossible Layer”. Tot nu toe zit ik toch al ongeveer in de helft van het spel, en het voelt als een geweldige throwback naar de Donkey Kong Country reeks van vroeger! Een overworld die een beetje aan Zelda doet denken en dan natuurlijk de fantastische 2D actie levels. Om nog maar te zwijgen over de geweldige muziek! Een absolute aanrader voor fans van het genre.

Nolan

Wie “De week van” vorige keer had gelezen, wist dat ik aan het wachten was op de download van Devil May Cry 5. Al een geluk dat ik redelijk deftig internet heb en heb ik mij deze week er volledig op kunnen storten. En wat een spel is me dit. De testosteron spat er elke seconden vanaf. Het hacken en slashen en schieten doorheen de hordes demons die je tegemoetkomen, geven keer op keer weer een machtig gevoel. Alsof je de hele wereld aankunt. Een groot voordeel hier is, omdat het al een hele tijd geleden sinds ik de vorige heb gespeeld, dat je een filmpje kan bekijken waarin wordt uitgelegd hoe het verhaal ook alweer in elkaar zat. Op het moment van schrijven heb ik zit ik al aardig ver in mijn eerste playthrough. Of deze een platinum gaat worden is nog een heel groot vraagteken, aangezien deze wel een hele uitdaging gaat worden.

Wie trouwens in bezit is van een Playstation weet onderhands ook wel dat deze maand de Sims 4 gratis te downloaden is. Een spel dat bij mij altijd opstond in tijden van stress. Bijvoorbeeld tijdens de examenperiode op school werd het bij mij een gewoonte om het meest perfecte huishouden op te bouwen, beginnend van niets. Het perfecte spel om tussendoor dus even op te zetten, wanneer het monster slayen, street racen of eender welke game waar een beetje spanning in zit teveel wordt. Gewoon eventjes lekker relaxen en jezelf een God wanen wanneer je personage heel nodig naar de WC moet, en jij dat toch eventjes geen prioriteit vindt. MUHAHAHA

Jimmy "Verjim" is een gedreven gamer, met Tekken als zijn all-time favoriet. Aangevoerd door alle beschikbare soorten koffie, speelt hij elke game op zijn pad en zorgt ervoor dat zijn lezers precies weten waar games in uitblinken of net mis lopen. Overdag is hij actief bezig met fotografie, maar wanneer de schaduw valt, zal de pen van deze oprichter en hoofdredacteur genadeloos inkt doen vloeien

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password