De week van Gamebrain [#39]

 

Kevin

Heb ik ooit al vertelt over mijn PS2-tijdperk? Dit was de eerste console die ik zelf nieuw kocht in de winkel, al de voorgangers had ik tweedehands bijeen geraapt. Bij deze PS2 had ik lang slechts 1 game: Dragon Ball Z: Budokai 2. Deze game legde voor het eerst ooit 2 werelden voor mij samen. Anime en games legde voor mij voor het eerst de handen in elkaar om mijn liefde voor de 2 elementen te laten toenemen. Ik heb toen voor een lange tijd mij ingezet om de Dragon Ball games te blijven volgen, te sparen en zo compleet mogelijk uit te spelen. Mijn motivatie is echter beginnen verzwakken na een overaanbod aan games uit de franchise. De feedback van fans bleef niet ongehoord en er werden terug remmen geïnstalleerd op de DBZ-trein. Er zijn door de jaren heen games blijven uitkomen met het oog op nieuwe spelvormen, personages, werelden en stijlen. Ik ben uiteindelijk fan gebleven van de originele anime, alle opvolgers maar ook van de games die nog (succesvolle) pogingen ondernamen om iets nieuws aan de DBZ-reeks toe te voegen. Kevin, waar werkt ge nu eigenlijk naartoe? Wel, heeft iedereen mijn nieuwste review al gelezen? Dragon Ball Z: Kakarot is uitgekomen en laat me niet meer los. Iedere kans dat ik krijg om de game aan te prijzen neem ik met beide handen vast. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe deze game me verrast heeft.

Heb ik dus niets anders gespeeld deze week? Wel, ik heb nog een nieuwe game in huis gehaald. Wie had vroeger de Nintendo DS? Ik alvast  wel en één van de games die ik hier uitgebreid op speelde was dr kawashima’s brain training. Dit noemde ik altijd een game die eigenlijk geen game was. Het hele ‘we gaan je trainen en onderhouden door middel van puzzels en dergelijk’-concept sprak me enorm aan. Heel toevallig heb ik enkele weken terug de originele game op de kop kunnen tikken. Wat heb ik deze week dan nog in huis gehaald? De Nintendo Switch versie. Ik heb mezelf onmiddellijk getest op hersenleeftijd en ik sta op een beschamende 69 (gniffel) jaar. Mijn vrouw zag me bezig met mijn Switch en was mee geïntrigeerd. Uiteraard wou ze ook haar leeftijd en score weten. Samen maar apart spelen we nu dagelijks onze trainingen door. Het is een game waar je zelf motivatie voor moet hebben maar wat gezonde competitie kan zeker geen kwaad. Meer informatie over de game vinden jullie binnenkort nog wel op onze site.

Nolan

De weg naar de platinum in Watchdogs 2 loopt jammer genoeg erg moeizaam. Misschien dat ik een beetje te oud aan het worden ben voor al dat hipstergedoe en ben ik hier en daar niet meer mee met de coole straattaal, maar het verhaal gaat naar mijn mening precies nergens meer heen. Ook beginnen de missies hier en daar serieus eentonig te worden. Het einde van het verhaal is in zicht en geen minuut te vroeg. Alleen nog de online trophhy waarbij ik vijf keer iemand met een bounty moet elimineren en ik kan eindelijk beginnen aan iets anders.

Iets wat plezanter nieuws is dat ik mij deze week ook een Nintendo Switch heb aangeschaft. Natuurlijk is het eerste spel dat ik er op heb gespeeld Pokémon Sword. Een franchise waar ik mee ben opgegroeid en waar ik nu op bijna 30-jarige leeftijd nog altijd plezier in beleef. Op gebied van verhaal zit ik nu aan mijn derde badge en kijk ik er nog steeds naar uit om Pokémon-meester te worden. Het voordeel aan de switch is dat ik deze ook kan gebruiken als ik een serie aan het zien ben. Tijdens deze momenten ben ik dan natuurlijk niet met verhaal bezig, maar kan ik mij wat focussen op het jagen achter de shiny versie van een Pokémon. Dit kan soms lang duren, maar ben toch al blij met de twee die ik heb kunnen bemachtigen. De Switch was zeker en vast een goede aankoop en ook deze generatie Pokémon zal mij nog ettelijke uren kunnen plezieren.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password