De week van Gamebrain [#40]

Het jaar is al goed op weg. Links en rechts zien we de titels voor 2020 in onze agenda verschijnen. De ene al wat vroeger als de andere maar het ziet er naar uit dat 2020 een mooi jaar zal worden. Natuurlijk draait het jaar niet alleen om nieuwe en oude games en consoles. Zo zien we in onze agenda ook alweer de eerste feestdag aankomen. Valentijn zal er alweer zijn voor we het weten maar dat zijn zorgen en plannen voor later, eerst zetten we ons nog eens aan onze computers en consoles.

Kevin:

Wie had ooit gedacht dat een DBZ-game me voor zo lang ging bezig houden. En dan nog te bedenken dat het gaat over een single player game die het origineel verhaal nog maar eens in de verf zet. Zowat elke speelsessie draait me rond deze game. Ik wil echt zoveel mogelijk vinden en zien in deze game. Na het schrijven van mijn review kwam ik trouwens pas in de positie dat ik de befaamde Dragon Balls kon vinden en wensen kon doen. Initieel was ik teleurgesteld in het aanbod van wensen. Ik kon immers wat extra items, geld of orbs verzamelen of verslagen vijanden opnieuw uitdagen. Ik zag er het nut dus niet echt van in maar gaf het toch een kans. Ondertussen heb ik ervaren dat de Dragon Balls en de optie om verslagen vijanden opnieuw uit te dagen zorgen voor nieuwe opties en mogelijkheden. Ik raadde de game al zowat aan iedereen aan maar nu wijs ik ook nogeens iedereen erop om deze optie zeker vroeger dan later een kans te geven.

Is dat dus alles wat ik heb gedaan? Nee, ik heb mijn best gedaan om een zekere professor tevreden te stellen. Dr Kawashima om precies te zijn. Vlak voor het schrijven van dit weekoverzicht heb ik mijn hersenleeftijd nog maar eens getest en ik kan best tevreden zijn. Met de ideale leeftijd op 20 geschat kom ik al best kortbij met mijn 34 jaar. Aangezien dit mijn effectieve leeftijd is heb ik het gevoel dat dit zeker geen misse score is. Ik ben eerlijk gezegd benieuwd hoe lang deze game me zal blijven boeien.

Nolan:

Het heeft langer geduurd dan officieel gepland, maar Watchdogs 2 is eindelijk uitgespeeld. Ik weet dat ik in de vorige “Week van” heel negatief was over het spel, maar al bij al viel het best nog wel mee. De zijmissies waren iets of wat repetitief en qua verhaal ben ik misschien inderdaad een beetje te oud aan het worden. Desondanks viel het allemaal wel mee en was het een luchtig spel om tussendoor eens te spelen. Al bij al ben ik blij dat deze voorbij is en dat mijn tweede platinum van het jaar binnen is.

De backlog wordt beetje bij beetje minder en nu de eerste maand voorbij is kan ik met trots zeggen dat er nog geen nieuw spel is bijgekomen dit jaar. Hoewel ik met de review van mijn collega Kevin het wel eventjes moeilijk kreeg om Dragon Ball Z: Kakarot niet te gaan kopen. Maar wat is dan wel mijn volgend spel geworden? Na veel aandringen van mijn vriendin en heel wat vrienden, heb ik besloten om eens te beginnen aan Devil May Cry 5. Het is al wel een lange tijd geleden dat ik deze franchise gespeeld heb en ik moet eerlijk toegeven dat ik al helemaal niet meer weet waarover het allemaal gaat. Gelukkig heeft het spel de optie om een recap te zien van wat er allemaal in de vorige is gebeurd. Tijdens het schrijven van dit artikel heb ik jammer genoeg nog niet kunnen spelen omdat deze nog aan het downloaden is. In de tussentijd heb ik mij dan ook nog wat bezig gehouden met Need For Speed Heat. Hier heb ik alle collectibles weten verzamelen en is het einde van het verhaal ook richting het einde aan het gaan. Een spel waar ik nog wel enkele uren zoet mee ben, aangezien veel van de trophies redelijk wat grind werk vraagt.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password