De week van Gamebrain [#37]

Voor alle lezers eerst en vooral de beste wensen voor het jaar 2020. De kerstcadeaus zijn uitgepakt en de goede voornemens zijn gemaakt. Wie weet heb je wel een nieuwe game, of console gekregen. Maar nu de feesten stilaan ten einde zijn, heeft de redactie van Gamebrain zich weer volledig op het gamen en reviewen gestort. Wat ze deze week gedaan hebben, kan je hieronder lezen.

Nolan

Eén van de weinige goede voornemens die ik gemaakt heb, zoals velen onder jullie wel kennen, is mijn backlog nog is proberen op te ruimen. Tot zover ben ik in mijn opzet aan het slagen, want het eerste spel dat ik in 2020 heb opgezet was een klassieker uit het jaar 2013 die al een hele lange tijd in mijn bibliotheek stond. Namelijk Beyond: Two Souls. Na al het schieten in mijn vorige platinum en een gefaalde poging tot platinum bij een JRPG, werd het is tijd voor iets rustiger. De weg naar deze platinum begon heel plezant. Het spel is na al die jaren nog steeds visueel een pareltje en speelt hij enorm vlot. Jammer genoeg beschikt deze game ook over 24 verschillende eindes, die je zoals je al kan raden, allemaal gezien moet hebben. 2020 begint vermoeiend, maar we slaan er ons wel door.

Naast een single-player moet er natuurlijk ook af en toe is wat tijd gemaakt worden voor iets socialer. Dat heb ik deze week gedaan met de laatste nieuwe Need For Speed. Samen met de vrienden wat cruisen door de gigantische open wereld, andere spelers uitdagen en geld inzamelen om dan een zo lelijk getunede auto te maken. NFS staat voor ons niet alleen voor het racen, maar ook het plezier dat we vinden in het tunen.

Kevin

Ook van mij nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik heb mijn 2019 met stijl afgesloten door eindelijk Final Fantasy 8 uit te spelen. Ik heb hem dan wel niet platinum behaald, maar na x-aantal jaren heb ik eens doorgezet en het verhaal volledig doorlopen. Ik kan niet ontkennen dat ik het een mindere titel uit de reeks vindt, maar als fan van de franchise moest ik hem toch eens uitspelen. Misschien dat ik eens tijd maak om de trophies te behalen, maar dat staat niet bepaald hoog op mijn lijstje.

Dan heb ik eens een tip opgevolgd. Een tip die kwam van onze bekende Dennis. In een ver verleden heeft hij mijn backlog eens bekeken en mij gewezen op ‘Horizon Zero Dawn’. Na een uitgebreide promo-talk en ophemelen van het spel is deze in mijn achterhoofd blijven leven. Ergens rond 28/12/2019 kwam deze dus in mijn console te zitten. Ik kan ondertussen Dennis zijn Fandom wel begrijpen en ben echt verslaafd aan het spel. Ik ben enorm nieuwsgierig naar het verloop van het verhaal en kijk uit naar mijn volgende game sessie!

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password