De week van Gamebrain [#36]

De kerstdagen komen stilletjes aan dichter bij. Maar vooraleer we zo ver zijn, is het nog enkele dagen hard werken en dan kunnen we ook onze beentjes onder de tafel schuiven. Gelukkig kunnen we ook tot rust komen na een zware werkdag met wat leuke games, en dit zijn de games die onze redactie daarvoor nodig had:

Niels

Het was me toch wel een bewogen weekje. Vooral op vlak van reviewen ging het hard! Eindelijk Neverwinter Nights nog eens getrotseerd, maar nog niet helemaal uitgespeeld. Daar ga ik me de komende weken nog wel mee bezighouden. Ook Disney Tsum Tsum en Life is Strange 2 zijn de revue gepasseerd deze week tegen 200/uur. Ofja… ik heb gewoon veel gespeeld en weinig geslapen, maar het was het waard. Er is ook een bevriend koppel langs geweest, waarmee we eerst met wolven zijn gaan wandelen! Daarna hebben we nog wat op de Switch gespeeld. Mario Kart, Mario Tennis, Mario Party, … noem maar op. Als laatste hebben de mannen nog een vrij oldskool spelletje gespeeld, namelijk Knights of the Round. Deze staat op de Capcom Beat ’em Up bundel die je kan vinden op de eShop. Volgende week ga ik eindelijk ook eens beginnen aan a Hat in Time, ik ben alvast benieuwd!

Daarnaast heb ik ook een oude guilty pleasure herontdekt. Namelijk Old School Runescape! Deze, toch wel vrij oude, MMORPG bestaat dus nog steeds in zijn volle glorie. Er is ook een moderne versie van Runescape, maar daar ga ik mij niet aan wagen. Ik ben al blij dat ik weer nostalgisch kan worden door opnieuw door plekjes zoals Lumbridge te lopen en de oude combat weer op te pikken. Voor free members zijn er een redelijk aantal quests om te doen en skills om te improven. Als je toch meer wil, kan je een member worden en toegang krijgen tot een boel meer content. Denk maar aan extra skills, een hoop meer quests én veel sterkere equipment. Maar geloof me, zelfs met een free membership kan je al vele uren genieten van het spel.

Dylan

Nadat ik Star Wars Jedi: Fallen Order had uitgespeeld voor de review heb ik besloten om voor de platinum trofee te gaan. Het is sinds God of War geleden dat ik nog eens echt zin had om een game voor de volle 100% uit te spelen. Aangezien december toch een rustige maand is qua games heb ik hier dus eindelijk nog eens tijd voor. Na het volledige verhaal uit te spelen, zat ik ongeveer aan 50% van alle trofeeën dus ik had best nog wel wat te gaan. Sommige zijn vrij gemakkelijk zoals je lightsaber volledig aanpassen, maar andere zijn dan weer heel tijd rovend. Zo moet je op elke planeet alle geheimen en kisten gaan ontdekken. Er komt dus soms wel wat opzoek werk aan te pas maar dat maakt het net leuk in  mijn ogen. Niet alles moet té makkelijk zijn, toch?

Verder heb ik eindelijk Catherine: Full Body en Dragon Quest Builders 2 binnengehaald! Daar kan ik je volgende keer weer wat over vertellen.

Jimmy

Net als Dylan heb ik mijn tijd vooral gespendeerd aan Star Wars Jedi: Fallen Order.  Ik heb echter de game nog niet uitgespeeld,  momenteel zit ik ongeveer in de helft. Van mij mag de game trouwens nog wel een tijdje duren, want ik ben ongelooflijk hard aan het genieten van deze titel. Nu ben ik sowieso al een grote Star Wars fan, dus genieten doe ik meestal wel als het om Star Wars gaat. Helaas zijn niet alle SW games van hoge kwaliteit. Ook Fallen order is niet zonder zijn fouten. Af en toe beweegt het hoofdpersonage best wel vreemd en sluipt er wel eens wat herhaling in de gevechten. Maar al bij al vind ik het een zeer aangename ervaring. Af en toe zet de game je ook aan het denken in de aanwezige puzzels, dus het is hier niet enkel breinloos hakken met je lightsaber. Momenteel ben ik ontvoerd door Crusher Hagop, en moet ik deelnemen aan arena gevechten om te kunnen ontsnappen. Spannend!

Naast Star Wars heb ik mij ook even beziggehouden met My Friend Pedro, een game die ik ben tegengekomen op Xbox Game Pass. Het gaat hier om een soort shooter-platformer waarin je vijanden, lekker veel vijanden moet zien neer te knallen, en dit terwijl je als een volleerd freerunner door de levels heen manoeuvreert. Dit terwijl je naar je vriend Pedro luistert,. Even voor de duidelijkheid, Pedro is een sprekende banaan. Logisch toch? Zou deze banaan niet meer opleveren dan een aan de muur geplakt exemplaar?  De game is simpel, bizar maar tegelijkertijd ook heerlijk verslavend. kortom een lekker tussendoortje!

Nolan

Aangezien ik tijdens het downloaden van Need For Speed Heat de melding kreeg dat mijn harde schijf vol zat, werd het nog eens tijd om mijn bibliotheek wat op te ruimen. Scrollend door de half uitgespeelde games, kwam ik terecht bij Strange Brigade. Een spel dat ik een tijdje terug had gekocht met de Halloween deals. Met nog één trophy te gaan besloten ik en mijn vriendin deze uiteindelijk eens te gaan halen. Na wat uiteindelijk nog een hele grote grind werd van constante herhaling, hebben we eindelijk deze platinum ook binnengehaald. Terug denkend aan het plezier dat we in dit spel beleefd hebben, zijn we toch ook blij dat we deze van ons lijstje kunnen schrappen.

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password