De week van Gamebrain [#35]

Deze week is Sinterklaas overal langs geweest! De goede oude man heeft vooral snoepgoed gebracht, maar ook speeltjes en misschien ook wel games? Ook onze lieve en brave redactieleden vonden wat lekkers in de schoen. Op games moesten we niet rekenen, want de goedheilige man weet immers dat we kasten vol games hebben. En dat weten we zelf ook, want dit speelden we afgelopen week alweer:

Niels

Neverwinter Nights is zopas opnieuw uitgebracht voor consoles! En jongens, wat een nostalgie trip is me dat toch. Ik heb vroeger, ergens rond 2005 geloof ik, de Neverwinter Nights games leren kennen. Dit was lang vooraleer ik √©cht ook in de wondere wereld van D&D (Dungeons & Dragons) terecht kwam. Ik speel nu nog steeds heel vaak D&D met vrienden die ik ken sinds de hoge school, en het doet toch wat om dan met dit spel terug te keren naar waar het ooit allemaal begon voor mij. Hoe de game daadwerkelijk speelt op de Switch voor mij, ga ik nog niet prijsgeven. Daarvoor moet je de komende week de site maar voor in de gaten houden ūüėČ Daarnaast is het een beetje stilgevallen met Pok√©mon Sword. Ik zit namelijk aan 396 van de 400 Pok√©mon in mijn Pok√©dex. En helaas zijn die laatste 6 allemaal Shield exclusieve Pok√©mon. Eventjes wachten dus tot iemand in mijn vriendenkring deze 6 te pakken heeft gekregen, want van de mystery trade moet ik het helaas niet verwachten.

Kevin

Ik heb me afgelopen weken geamuseerd met een variatie aan games. Ik heb zo, bijvoorbeeld, eindelijk de platinum trophy behaald in de game ‘Monkey King: Hero is back’. Verder heb ik nog tijd gestoken in enkele andere games die al een tijdje op mijn lijst staan. Zo heb ik eindelijk eens een game ingestoken die me al heel lang de ogen uitstak. Kent er iemand het spel: Nights of azure? Deze adventure/hack-and-slash/RPG/monster-collector is me ooit eens aangeraden en samen met zijn opvolger in mijn collectie beland. Daar stonden ze nu samen al veel te lang stof te vangen. Nu ik de eerste game heb geprobeerd snap ik volledig waarom hij mij is aangeraden. Het zal dan wel niet de meest uitgebreide game uit mijn backlog zijn maar is zeker de playthrough waard. Het lijkt me zeker de moeite waard om jullie deze game uitgebreider voor te stellen. Ik zet hem alvast op mijn lijst van games die een uitgebreide bespreking waard zijn.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password