De week van Gamebrain [#34]

Zozo, zijn we ondertussen al in December terecht gekomen? Een jaar is toch niets als je er even bij stilstaat. Over enkele nachtjes slapen is het weer aan Sinterklaas om zijn ronde te maken en kort daarna gaan de kerstversieringen in de meeste huizen ook eindelijk van stal komen. Koud weer buiten, maar binnen lekker warm wat ideaal is om wat games verder te spelen! Wat spelen jullie zoal de laatste dagen?

Niels

Jullie hebben mijn review ondertussen waarschijnlijk al gelezen, maar voor mij zit het er nog lang niet op in Pokémon Shield. Ik heb nog lustig Pokémon zitten vangen om toch aan een full Galar Pokédex te raken. En ik zit er bijna, momenteel zit ik aan 381 van de 400! Nog een deel Shield exclusives en dan kan ik mijn Shiny Charm gaan claimen en proberen om een Shiny Charmander te verkrijgen. Voor wie niet weet waar ik het in hemelsnaam over heb, met een Shiny Charm verhoogt de kans dat je een Shiny Pokémon kan tegenkomen. Een Shiny Pokémon is eigenlijk gewoonweg dezelfde Pokémon, maar dan in een ander kleurtje. Een beetje overkill om hier veel tijd in te steken volgens sommigen, maar voor anderen een prima excuus om nog meer te kunnen genieten van Pokémon games.

Daarnaast heb ik dit weekend ook enkele collega’s over de vloer gekregen. Neen… Niet om te werken, maar wel om samen gezellig bij te praten en wat te gamen. Niet alleen videogames stonden op het programma, ook hebben we ons op enkele boardgames gestort. Het betoverende doolhof, Takenoko en Camel Cup zijn onder andere de spellen waar we voor gekozen hebben. Daarna zat het competitief gevoel er echt wel in, en hebben we nog een paar potjes Crash Team Racing gespeeld op de Switch. Om toch niet teveel vijandigheid te creëren na een competitieve avond, hebben we samen nog een paar arcade beat-em-ups gespeeld en zo het weekend vredevol afgesloten.

Nolan

Deze week stond voor mij in het teken van The Outer Worlds. Ik moest en zal de Supernova difficulty overwinnen en de platinum trophy voor dit spel in de wacht slepen. Is dat gelukt? Na heel veel gevloek en kleine pauzes uiteindelijk wel. Voor de mensen die het niet weten, in Supernova is het niet meer mogelijk om je spel eender wanneer op te slaan. Deze slaat vanzelf op bepaalde punten op, dus kan het zijn dat als je sterft een paar uur kwijt bent. Ik hoef er dan natuurlijk ook geen tekening bij te maken over hoe blij ik was om uiteindelijk die end credits over mijn scherm te zien rollen en die platinum trofee in mijn linker bovenhoek te zien verschijnen.

Tijd om weer aan iets anders te beginnen dus. Ik was nu ook al een tijdje bezig met de remake van Final Fantasy 8. Toen ik hier aan het nazien was wat er nog allemaal gedaan moest worden voor de 100%, kwam ik er echter achter dat ik ergens in het spel iets cruciaal was vergeten doen, waardoor ik op een later moment in het spel geen collectible kon krijgen. Een spijtige zaak, maar er zat hier jammer genoeg niets anders op om het spel opnieuw te beginnen en hopen dat ik deze keer niets vergeet. Op naar de volgende week.

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password