De week van Gamebrain [#31]

Is iedereen hier nog lekker aan het na-bibberen van Halloween? De kans is groot dat jullie wat spannende games hebben gescoord om in deze griezelperiode een bezigheid te hebben. Een van de toptitels die er nu is bij gekomen gaat over niemand minder dan koning Bibber zelf. Ik heb het natuurlijk over Luigi, in de nieuwste episode van zijn solo-reeks, Luigi’s Mansion 3. Natuurlijk hebben we niet allemaal hetzelfde gespeeld deze week, daarom vragen we aan onze redacteurs hoe hun griezelavonden eruit zagen.

Nolan

Zoals vele onder jullie al wel weten staat Halloween voor de Halloweendeals op de stores van onze favoriete consoles. Tijdens het doorbladeren van deze deals viel mijn oog op enkele games die nog in mijn lijstje hoorde. Onder lichte druk van mijn vriendin moest ik Devil May Cry 5 kopen. Voor mezelf en vooral voor de leuke multiplayer mode heb ik Dead Rising 4 en Strange Brigade aangeschaft. Deze twee werden dan ook al direct grondig uitgetest door mij en mijn wederhelft. Tot ons groot genoegen werd Strange Brigade als een echte topper ontvangen voor een gezellig avondje gamen tussen ons twee.

Maar een multiplayer kan je natuurlijk alleen maar spelen als je met meerdere bent. Wanneer ik nu liever zin heb ik een goede singleplayer, stort ik mij volledig op de remake van Final Fantasy 8. De nostalgie die ik hiermee beleef is niet te evenaren. Zeker nu er ook trophies mee te verdienen valt, ben ik zeker bereid deze game tot op het uiterste te spelen.

En last but not least ben ik ook volop in de weer met The Outer Worlds. Deze enorme grote wereld vraagt immers veel tijd en verkenning. Maar meer hierover lezen jullie binnenkort in mijn volgende review

Kevin

Ik heb dan weer Luigi’s Mansion 3 op release gekocht. Dit was zo’n titel waar ik het pre-orderen zeker voor over heb en ik heb er geen seconde spijt van. Ondertussen moet ik aan zo’n 75% completion van het spel zitten en ik weiger iets anders op te starten tot ik hem volledig uit heb. Ik zeg niet dat dit vandaag of morgen nog zal gebeuren, we moeten immers ook nog werken en voor ons gezin zorgen, maar het zal zeker en vast gebeuren.

Verder kun je morgen uitkijken naar mijn review van Atelier Ryza. De nieuwste Atelier game op de PS4 trok mijn aandacht al een hele tijd en wat ik er van vind kunnen jullie vanaf morgen lezen. Kan ik geen tipje van de sluier doen? Wel, deze game overtreft al mijn verwachtingen!

Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met een game-gerelateerde zoektocht. Een tijdje terug konden jullie lezen hoe ik ‘The legend of heroes: Trails of cold steel 3’ heb gespeeld en gereviewd. Het verhaal van deze game, en daarbij de voorgaande games, lieten me niet los dus ben ik op zoek gegaan naar de eerdere games. Ik heb daarom mijn gameplezier van deze titel even op pauze gezet en ben van plan de trilogie in zijn bedoelde volgorde uit te spelen.

Niels

Met het oog op Halloween heb ik eindelijk doorgezet en werk gemaakt om Bendy and the Ink Machine uit te spelen. En wat een spel was me dat zeg! Niet bepaald het meest enge spel, maar er waren genoeg jump scares en momenten waar ik toch klamme handjes van kreeg. Slechts 5 episodes telt het spel, maar het is toch een waanzinnige trip om eens door te lopen. Verwacht echter niet veel antwoorden op je vragen, het verhaal blijft laat je achter met honger naar meer. Maar er zou een nieuwe game in de maak zijn die heel wat antwoorden zou moeten geven. Afwachten dus! Maar als je het nog niet gespeeld hebt, deze first person horror game is dus zeker iets wat je eens moet proberen.

En ja, ik ben dus niet de enige die zich volop op Luigi’s Mansion 3 heeft gestort. Momenteel zit ik op een 90% completion gok ik, dus ik ga vanavond nog wat door spelen zodat ik jullie zo snel mogelijk van een deftige in-depth review kan voorzien. Maar van hetgeen ik nu al heb gespeeld, kan ik enkel zeggen dat dit voor mij de ietwat bittere nasmaak van Luigi’s Mansion 2 deed vergeten. Pas op, die game was zeker niet slecht, maar ik was niet zo een fan van de opzet. Ik was meer fan van Luigi’s Mansion op de Gamecube. Gelukkig weet deze derde game het beste van beide te combineren in een fantastische ervaring. Maareuh, ik ga weer eens verder, nog wat spoken opzuigen en zo… Tot snel!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password