De week van Gamebrain [#27]

Wisten jullie al dat de remake van Zelda: Link’s Awakening verschenen is afgelopen vrijdag? Oh… dat wisten jullie al? Ik hoop dat jullie dan ook al even veel plezier hebben kunnen beleven eraan als wij! Ook wij snappen dat er mensen zijn die de release koud laten, net zoals enkele van onze redactie leden. Wat werd er gespeeld deze week? Dat lees je hier!

Niels

Eindelijk! Ik heb eindelijk Hollow Knight weten uit te spelen, de eerste keer met een einde dat een wrange nasmaak achterliet. Al snel ontdekte ik dat er meerdere eindes zijn. Na nog wat meer te onderzoeken in de uitgebreide wereld van Hollow Knight, had ik zowat alles gedaan en gevonden en kon ik zo het best einde zien. Er zijn uiteraard nog een hoop andere eindes, maar voor mij was het welletjes. En ja, ik ben een van de mensen die al weken stond uit te kijken naar de remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening. En jongens, wat heb ik mij geamuseerd! Ik heb dan ook hard doorgespeeld en heb het einde gehaald op het moment van schrijven. En jawel hoor, ik heb alles gevonden wat er te vinden is in het spel. Wat een nostalgische trip was me dat. Maar meer ga ik er niet over lossen, want er volgt binnenkort wel een review hierover, hou de site de komende dagen maar goed in het oog.

Nolan

Voor mij was het deze week geen Link, maar een 2B. Geen avonturier, maar een android. Ik heb het natuurlijk over Nier:Automata, waar ik, zoals je misschien al hebt gelezen, vorige week aan begonnen ben. Deze week verklaarde ik trots aan mijn vriendin het spel uitgespeeld te hebben, waarna zij mij vermaakt liet weten, alleen nog maar einde “A” te hebben gezien. Blijkbaar heb ik nog vele uren voor de boeg om het hele verhaal uit de doeken te doen. Niet dat ik het erg vindt, aangezien ik zeker nog niet klaar was om afscheid te nemen van deze fascinerende wereld. Het is namelijk één van de games waar ik niet alleen soms een krop van in de keel krijg, maar ook eens een traantje laat vallen. En voor iemand zoals mij, die niet heel snel een traantje laat, wilt dit al heel veel zeggen.

 

Sinds het vroege Nintendo tijdperk wist Niels al dat hij een gamer was in hart en nieren. Zijn liefde voor games is enkel gegroeid, voornamelijk zijn grote voorliefde voor RPG's en alles wat Japans is. Met de controller in de ene hand, en de machtige pen in de andere speelt en laat hij zijn oordeel vallen over elke game die zijn pad kruist.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password