De week van Gamebrain [#26]

De nazomer sluipt ook weeral langzaam voorbij. Met de kortende dagen is het dubbel zo gezellig onder een dekentje voor de tv of aan onze game-pc. Dit zorgt voor velen voor vervelende houdingen bij die games die je tot op het puntje van je stoel drijven. Ah, first-world-problems. We overlopen ze samen met jou in onze nieuwe week van gamebrain.

Kevin

Ik schrok erg hard toen er, enkele dagen terug, op mijn deur werd geklopt. Daar stond een onbekende man met een onbekend pakje met een bekend embleem op. Mijn bestelling was tot bij me geraakt. In een immens grote doos trof ik mijn special edition van ‘Daemon X Machina’ aan. Ik ga normaal niet zo voor special editions maar een mecha game waar ik hoge verwachtingen van heb en een hoge zekerheid dat het een topgame wordt, dat vraagt om iets speciaals. Met fierheid durf ik daarom te zeggen dat er in mijn gameroom een nieuw stoef-object aanwezig is en ik van deze switch-exclusieve titel spoedig een review te vinden zal zijn op gamebrain.

Verder zet ik op mijn PS4 mijn avontuur  verder met Kratos en zijn geliefde zoon genaamd ‘Boy’, of dat gevoel geeft onze held je alvast. Ik heb weinig aan te merken op de gameplay en het verhaal is meeslepend genoeg maar ik kan niet ontkennen dat de overschakeling van de griekse naar de noorse mythologische setting mij beïnvloed. Ik ben niet zo op de hoogte, en eerlijk gezegd ook niet onder de indruk, van de noorse mythologie waardoor ik de setting minder magisch en opwindend vind. Nu, ik ben en blijf me bewust dat dit puur persoonlijk is en laat het niet aan mijn hart komen. Ik erken deze toptitel voor wat hij is: een succesvolle verderzetting van een topreeks.

Nolan

Hoewel ik in de vorige “week van” had gezegd dat ik mij eens volledig ging toeleggen op Bloodborne, heb ik deze een tijdje on hold moeten zetten. Mijn vriendin kwam op het idee om deze samen te spelen, en moest ik dus wachten tot we in staat waren deze daadwerkelijk samen te spelen. Want ook dat is niet echt vanzelfsprekend. Nu goed. Waar heb ik mij dan in de tussentijd mee bezig gehouden? Ten eerste heb ik een spel waar ik een lange tijd geleden aan begonnen was, maar dat op de achtergrond is geraakt vanwege andere games en weinig tijd, eindelijk eens uitgespeeld. We spreken hier dan over Lego Marvel Superheroes 2. Een spel waar ik een paar maand geleden mijn review over heb geschreven, maar niet 100% had uitgespeeld. Deze week heb ik daar eindelijk eens verandering in gebracht, en ben ik op zoek gegaan naar alle 259 gouden blokjes, 250 personages om vrij te spelen en alle DLC’s eens uit te spelen. Deze had nog iets meer tijd nodig dan ik had gehoopt, maar het is uiteindelijk toch gelukt en kan ook deze Lego game mee op de stapel van de behaalde platinums.

Na Lego werd het weer eens wat tijd voor iets serieuzer, en koos ik voor een spel dat ik al veel te lang aan het uitstellen ben. Een spel waarvan iedereen tegen mij zegt dat ik het zeker is moet spelen, omdat hat één van de betere zou zijn van de laatste jaren. Ik heb het hier natuurlijk over Nier: Automata. Hoewel het spel mij in het begin niet kon bekoren, en ik niet echt gewend raakte aan de aparte speelstijl, kon ik niet geloven hoeveel gevoelens dit spel mij kon doen uiten tegenover robots. Ik begon meer en meer verzeild te geraken in het verhaal en de achtergrond van deze robots en androids, dat ik niet doorhad dat we al vijf uur verder waren, en ik niks anders had gedaan. De prachtige muziek dat hierbij wordt geleverd is dan ook nog eens een kers op de taart.

Kevin heeft de gamewereld pas verkend toen hij dit via weekend- en vakantiewerk zelf kon bekostigen. Hierdoor heeft hij enkele generaties gemist maar dit compenseert hij graag door regelmatig zowel zijn collectie retro als current gen games aan te sluiten. Kevin heeft energie met bakken op reserve staan! De enige gekende methode om hem langer dan 13,42 minuten stil te laten zitten is door hypnose op basis van vlotte gameplay, meeslepende soundtracks, betoverende storylines en een dosis flatterende graphics.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lost Password